当前位置:首页>>初中英语>>教师中心>>教学专题>>八年级下册>>Have you read Treasure Island yet?>>教学辅助>>同步测试

Have you read Treasure Island yet?

同步测试

 

笔试部分(共六大题)

一、单项选择(15分)

请阅读下面各小题,从题中所给的ABCD四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(每小题1)

   1.  — Have you done most of your jobs?

— Not _________. I will do them in a minute.

A. neither  B. never  C. already  D. yet

答案:D

解析:yet用于疑问句中表示已经;用于否定句中表示还(没)

   2. —Which dress do you like best, Madam?

—Sorry, I can’t decide __________ now. 2012· 呼和浩特)

A. to buy which one     B. buy which one

C. which one to buy     D. which I should buy it

答案:C

解析:疑问词加不定式作宾语。

   3. ___________ your name on the paper and you can get a magazine.

A. Cut down   B. Put down   C. Turn down   D. Look down

答案:B

解析:put down 意为记下;放下,为动词+副词型短语,宾语若为代词,应放在put down 中间。

   4. ——Why don’t you read today’s newspaper?

——Because there’s ______ in it.

A. nothing interesting        B. anything interesting

C. interesting something      D. interesting anything

答案:A

解析:形容词放在不定代词后修饰不定代词。

   5. Beijing __________ a lot in the past ten years. Now it has become one of the biggest modern ________ in the world.

A. changes; cities           B. changed; city

C. has changed; cities        D. changed; cities

答案:C

解析:时间状语in the past ten years是现在完成时的标志,one of…+名词复数。

   6. Lily and her sister look the same. I can’t tell one from ____.2012·山东济宁)

A. other   B. another   C. the other   D. others

答案:C

解析:one… the other…为固定搭配,用于两者之间,意为一个……另一个……”

   7. In our school library there ______ a number of books on science, and in these years the number of them ______ growing larger and larger. 2013·贵州安顺)

A. are; is   B. is; are   C. have; are   D. has; is

答案:A

解析:a number of 意为大量的,,作主语时,谓语动词要用复数;the number of 意为“……的数量,作主语时,谓语动词要用单数。

   8. Let’s keep __________ hard until we succeed.

A. to work   B. work   C. works    D. working

答案:D

解析:句意:让我们继续努力工作直至成功。” Keep doing sth.。因此正确答案是D

   9. —I feel very lonely. My friend, Arthur, has gone to Paris for holiday.

—Really? When ______ he ________ there?

A. will; go   B. is; going    C. has; gone    D. did; go

答案:D

解析:has gone to表示去了某地,人还未回来。此动作发生在过去,因此选D

   10. Our teacher often tells us _________ to the old politely.

A. speak    B. to speak    C. speaking    D. speak in

答案:B

解析:tell sb.notto do sth. 意为……(不)做某事,动词后跟不定式作宾语补足语,因此正确答案是B

   11. The soccer match was _________ exciting that everyone was cheering and jumping.

A. very      B. so      C. too      D. to

答案:B

解析:so…that…意为如此……以至于……”,引导结果状语从句。句中的so是副词,常常用来修饰形容词或副词,因此正确答案是B

   12. Ben is a foreign teacher. So far, he _______ in Jiujiang for five years.

A. was teaching   B. taught   C. will teach   D. has taught

答案:D

解析: so far意为到目前为止,句意为奔是一名外教,到目前为止,他已经在九江教了五年的书,时态为现在完成时,因此正确答案是D

   13. —Where is your father?

—He _____ Australia and he _______ Sydney for two weeks.

A. has been to; has been in        B. has gone to; has been in

C. has been in; has been to        D. has gone to; has been to

 

答案:B

解析:have (has) been 表示曾经到过某地have (has) gone 表示已经去过某地了has been in呆在某地,因此正确答案是B

   14. —Look! A book is on the floor. Whose is it?

—It ________ be Rick’s. It has his name on it.

A. mustn’t      B. can’t        C. must       D. need

答案:C

解析: mustn’t意为绝对不行can’t意为不可能”must意为一定need意为必须,故选C

   15. He does business in Shanghai. He ______ Shanghai the day after tomorrow.

A. leaves for     B. is leaving for      C. left to   D. is leaving to

答案:B

解析:the day after tomorrow 意为后天,时态应为将来时,leave for是固定搭配,意为前往,因此正确答案是B

二、完形填空(10分)

请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的ABCD四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项。(每小题1分)

In our country every school has a library. I’m 1 you have read many books. You borrow them from the school library and keep them for 2 .Maybe you 3 get books from your parents or friends 4 .If you like reading and want  5 ,you may often go to bookshops and buy some yourself.

Have you 6 thought of how people make a book? Different people must check it several times 7  it comes out. After  8 finishes reading a book, the book passes through the hands of many other people. Everyone in the factory, has to work very carefully because  9 must not be any mistake in it. Many people are busy 10 it. They print it on good paper and put the pieces together before it goes to the bookshop.

We all like reading. Let’s take good care of books.

1. A. sorry                    B. sure                C. thinking                  D. saying

答案:B

解析:由上句可知:我们国家每个学校都有图书馆,所以我确信你已经读过很多书。故判断应选sure,表示肯定;确定

2. A. some time             B. some times        C. sometime                 D. sometimes

答案:A

解析:该句意为你从图书馆借书并且可以保存一段时间。表示一段时间some time;而some times意为几次sometime意为某个时候sometimes意为有时,均不符合句意。

3. A. too                       B. also                  C. either                       D. neither

答案:B

解析:从上下文可以判断该句句意为:你也可以从父母或朋友那里得到书。”ABC三项均表示,但是too用于肯定句句末,either用于否定句中,neither表示“(两者都),均可以排除;also用于肯定句中,表示

4. A. for a present         B. as a present         C. for presents        D. as presents

答案:D

解析:从语境来判断空白处应为作为礼物之意。表示作为应选as,且句中books是复数,故应选D项。

5. A. learning many more                           B. to learn many more

C. learning more                             D. to learn more

答案:D

解析:表示想干某事应选用want to do sth.,故应排除AC两项;想学到的是知识,知识又是不可数名词,故排除了B项。

6. A. just                      B. already              C. ever                         D. even

答案:C

解析:该句句意为你曾经想过人们是如何做书的吗?”表示曾经用于现在完成时态中,应选用ever

7. A. though                 B. since                 C. before                      D. after

答案:C

解析:该句意为在一本书出版之前,不同的人必须检查好几遍。表示……之前before

8. A. someone               B. anyone              C. everyone          D. no one

答案:A

解析:根据上下文可知,该空白处表示某人anyoneno one用于否定句和疑问句中。everyone表示每个人,不符合语境。故答案选someone

9. A. that                            B. this                   C. it                             D. there

答案:D

解析:该句句意为工厂中的每一个工人都必须认真地工作,里面一定不能有任何错误。表示there be句型。there must not be表示一定不要有

10. A. working on                                     B. to work on

C. going on                                           D. to go on

答案:A

解析:be busy doing sth.意为忙于做某事,是固定搭配,故可以排除BD两项;表示从事;致力于work on,故又排除了D项。

三、阅读理解 (40)

请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的ABCD四个选项中选出最佳选项。(每小题2分)

A

Harry Potter and the Deathly Hallows

By J.K.Rowling

Paperback,784 pages

Publisher: Arthur A Levine(07/21/2009)

Publish level: age 9—12

Price $16.69

 

Deceptively(迷惑地) Delicious

By Jessica Seinfeld

Hardcover,204 pages

Publisher: Collins (09/01/2007)

Reading Level: Parents

Price:$12.83

 

Rich Dad,Poor Dad

By Robert T. Kiyosaki

Paperback,266pages

Publisher:Business Plus (01/01/2010)

Reading Level:Age:20—25

Price$5.59

 

The Road

By Cormac McCarthy

Paperback,304pages

Publisher:Vintage Books(09/11/2007)

Reading Level:Adults

Price:$5.50

 

1. Which of the following books is the latest in print?

A. Harry Potter and the Deathly Hallows

B. Deceptively Delicious

C. Rich Dad,Poor Dad

D.The Road

答案:C

解析:latest意为最新的,根据时间判断Rich Dad,Poor Dad

2010年最新出版物。

2. Among the books,there is/are ______ written for adults.

A. one       B. two      C. three    D.four

答案:C

解析:adults意为成年人,除了Harry Potter是写给9-12岁的孩子,后面三部分别是写给父母、20-25岁、成年人。

3. If you buy two copies of The Road and one copy of Deceptively Delicious, you should pay________.

A. $23.83       B.$18.33       C.$12.83           D.$11.00

答案:A

解析:计算公式$5.50*2+$12.83=$23.83

4. We can learn from the passage that_______.

A. Deceptively Delicious and The Road came out on the same day.

B. J.K.Rowling’s book is the most expensive among the four books

C. The Road is the thinnest of the four

D. Rich Dad,Poor Dad is hardcover

答案:B

解析:A选项这两本书并不是同一天出版,月份不一样;C选项The Road并不是最薄的,Deceptively Delicious才是最薄的书,只有204页;D选项Rich Dad,Poor Dad是不是硬皮书未作说明,不得而知,所以,B是正确的。

B

Perhaps you have heard a lot about the Internet, but what is it? The Internet is a network. It uses the telephone to join millions of computers together around the world.

Maybe that doesn’t sound very interesting. But when you’re joined to the Internet, there are lots of things you can do. You can send e-mails to your friends without any money, and they can get them in a few seconds without any money. You can also do with all kinds of information on the World Wide Web (WWW).

There are many different kinds of computers now. They all can be joined to the Internet. Most of them are small machines sitting on people’s desks at home, but there are still many others in school offices or large companies(公司).These computers are owned by people or companies, but no one really owns the Internet itself.

There are lots of places for you to go into the Internet. For example, your school may have the internet. You can use it during lessons or free time. Libraries often have computers joined to the Internet. You are welcome to use it at that place.

Thanks to the Internet, the world is becoming smaller and smaller. It is possible for you to work at home with a computer in front, getting and sending the information you need. You can buy or sell whatever you want by the Internet. But do you know 98% of the information of the Internet is in English? So what will English be like tomorrow?

1. Which is the cheapest and quickest way to send messages to your friends?

A. By post.           B. By Internet.              C. By telephone.           D. By satellite.

答案:B

解析:由短文第二段第三句话可知发电子邮件是最快最省钱的方法。

2. Which may be the most possible place for people to work in the future?

A. In the office.            B. At school.          C. At home.           D. In the company.

答案:C

解析:由短文最后一段第二句话可知将来你有可能在家里工作。

3. Who’s the owner of the Internet?

A. The headmaster.B. The officer.              C. The user.           D. No one.

答案:D

解析:由短文第三段最后一句话“...but no one really owns the Internet itself”可知无论是谁都不可能真正拥有因特网本身。

4. What does the writer try to tell us with the last two sentences?

A. English is important in using the Internet.

B. The Internet is more and more popular.

C. Most of the information is in English.

D. Every computer must have the Internet.

答案:A

解析:由短文最后一段倒数第二句话可知作者是想强调英语在使用因特网方面的重要性。

C

Some people have very good memoriesand can easily learn quite a long poem by heart. There are other people who can only remember things when they have said them again and again. The famous English writerCharles Dickenssaid that he could walk down any streets in London and then tell you the name of every shop he had passed. Many of the great men of the world have had wonderful memories.

A good memory is of great help in learning a language. Everybody learns his own language by remembering what he learns when he is a small child. Some children like boys and girls don’t live in their own countryand they seem to learn two languages almost as easily as one. In schoolit is not so easy to learn a foreign language because students have so little time for it and they are busy with other lessonstoo.

A man’s mind is rather like a camerabut it takes photos not only of what we see but also of what we feelhearsmell and taste. When we take a real photo with a camerathere is much to do before the photo is finished and ready to show to our friends. In the same waythere is much work to be done before we can keep a picture for ever in our minds.

Memory is the diary we all carry about with us.

1. Some people are good at __________.

A. learning long poems                B. remembering things

C. taking photos                                 D. keeping a diary

答案:B

解析:整篇文章都是在讲好的记忆是擅长记住某事。虽然A选项在文章也有涉及,但毕竟只是作为一个例子而已。

2. Charles Dickens __________.

A. didn’t live in his own country

B. had a very poor memory

C. spoke two foreign languages as easily as English

D. had a very good memory

答案:D

解析:文章举了“Charles Dickens”的例子,就是为了说明他的记忆力强

3. A good memory helps you__________.

A. keep a picture for ever

B. tell others the name of every shop in London

C. learn a language

D. hearsmell and taste

答案:C

解析:由第二段的第一句可知记忆力好对学语言有帮助

4. Remember things is rather like __________.

A. learning poems              B. taking photos

C. learning English             D. feeling things

答案:B

解析:由倒数第二段“A man’s mind is rather like a camera”可知好记忆就像照相似的

D

One of my friends Fred did very little work when he was a student. He spent more time drinking in bars than working in the library. Once, we had to take an important exam. The exam had a hundred questions. To each question, we had to write “Right” or “Wrong”. The night before the exam, Fred was watching TV and drinking. He usua1ly worried a lot the night before the exam. But on that night he looked quite relaxed. He told me what he would do. “It’s very easy,” he said to me, “There are a hundred questions and I have to get fifty right answers to pass the exam. I’ll bring a coin with me and throw it to decide answers. I’m sure I’ll get half the questions right in this way.” During the exam, Fred sat down and really threw the coin for half an hour when he was writing down his answers. Then he 1eft half an hour before the others. The next day he saw the teacher on the playground. “Good morning, Mr Wu,” he said, “Have you checked the papers? Have I passed?” The teacher looked at him and smiled, “Ah, it’s you, Fred. One moment, please.” Then he put his hand into his pocket and took out a coin. He threw it into the air, caught it in his hand and looked at it, “I学科网(www.zxxk.com)--国内最大的教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!’m very sorry, Fred. You failed.”

1. ________________________, the night before the important exam.

A. Fred was busy working on his lessons

B. Both Fred and the writer were preparing the lessons

C. Fred worried about the exam

D. Fred was watching TV and drinking

答案:D

解析:第三行原文The night before the exam, Fred was watching TV and drinking.”

2. On that night before the important exam, Fred was very quiet because _____.

A. he knew the answers

B. the exam would be very easy

C. the teacher would give him good grades

D. he would choose the answers by chance

答案:D

解析:He brought a coin and threw it to decide answers.

3. Which sentence is TRUE?

A. The coin didn’t bring good luck to Fred.

B. The coin brought Fred good luck.

C. Fred was a very good student.

D. Fred was a学科网(www.zxxk.com)--国内最大的教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! very clever student.

答案:A

解析:由最后一句老师的话可知。

五、用正确的形式填空(10分)

1. She’s _____ (live) here ever since she was ten.

答案:lived

解析:此处she’s=she haslived是过去分词。

2. Both of them ________ (come) to Hong Kong ten days ago.

答案:came

解析:时间状语ten years ago,应用过去时。

3. My father _________(read) the novel twice.

答案:have read

解析:构成现在完成时。

4. Mary_____loseher pen yesterday. _______ you _____(see) it here and there yet?

答案:lost Have seen

解析:lostlose的过去式;yet是现在完成时的标志,用在现在完成时的否定句或一般疑问句末。

5.Half an hour _____________ (pass) since the train __________ (leave).

答案:has passedleft

解析:since引导的时间状语从句,从句用一般过去时,主句用现在完成时。

六、对划线部分提问。(10分)

1. My father has lived here since 2000.

________  ________ has your father lived there?

答案:How long

2.They bought a book two hours ago.

________  ________ they ________ a book?

答案:When did buy

3. Nancy has had breakfast. (改为否定句)

Nancy ______ _______breakfast.

答案:hasn’t had

4.Miss Green started to teach us 2 years ago.(同义句)

Miss Green________ _______us for 2 years.

答案:has taught

5.I borrowed the book three days ago.(同义句)

I have ________ the book for three days.

答案:kept

七、书面表达(15分)

就你读过的一本书,写一篇读后感。

具体要求如下:
     (1)
写出书名及作者;
    (2)
简单介绍书中你最感兴趣的人物、情节或思想(三者选一即可);
     (3)
说明感兴趣的理由。

4)不少于80词。

                                          .

One possible version:

Do you know Harry Potter? It’s one of my favourite sparetime readings and it’s written by J. K. Rowling.

Harry Potter is a magical school student who wears glasses and has no parents, now he is 16 years old. He is very brave and known by everyone because he is the only person who will not die by devil. At school, he has two good friends, they are Rone and Henry. When read the book my first time, I feel very exciting and interesting. So I read it again and again, each time I have different feelings, sometimes I even feel as if I’m one of Potter’s partners. Now there are five edition of Harry Potter published and they are very popular with young students. Books about Harry Potter have sold millions of copies all over the world. Do you like Harry Potter? If you haven’t read the book yet, read it now and you’ll find a wonderful world.

    
【上一篇】
【下一篇】