当前位置:首页>>高中英语>>教师中心>>高考专栏>>高考听力

 

第一部分 听力(共两节,满分30分)

回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?

A.$19.15

B.$9.15

C.$9.18

答案是B

1. What will Dorothy do on the weekend?

A. Go out with her friend.

B. Work on her paper.

C. Make some plans.

2. What was the normal price of the T-shirt?

A.$15.

B. $30.

C. $50.

3. What has the woman decided to do on Sunday afternoon?

A. To attend a wedding.

B. To visit an exhibition.

C. To meet a friend.

4. When does the bank close on Sunday?

A. At 1:00 pm.

B. At 3:00 pm.

4. At 4:00 pm.

5. Where are the speakers?[来源:学科网ZXXK]

A. In a store.

B. In a classroom.

C. At a hotel.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答67题。

6. What do we know about Nora?

A. She prefers a room of her own.

B. She likes to work with other girls.

C. She lives near the city center.

7.What is good about the flat

A. It has a large sitting room.

B. It has good furniture

C. It has a big kitchen

听第7段材料,回答89题。

8.Where has Barbara been

A. Milan

B. Florence

C. Rome

9.What has Barbara got in her suitcase

A. Shoes

B. Stones

C. Books

听第8段材料,回答第1012题。

10. Who is making the telephone call

A. Thomas Brothers

B. Mike Landon

C. Jack Cooper

11.What relation is the woman to Mr. Cooper

A. His wife

B. His boss

C. His secretary

12..What is the message about

A. A meeting

B. A Visit to France

C. The date for a trip

听第9段材料,回答第1316题。

13.Who could the man Speaker most probably be

A. A person who saw the accident

B. The driver of the lorry

C. A police officer

14. What was Mrs. Franks doing when the accident took place

A. Walking along Churchill Avenue

B. Getting ready to cross the road

C. Standing outside a bank

15.When did the accident happen

A. At about 8:00 am

B. At学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! about 9:00 am

C. At about 10:00 am

16. How did the accident happen

A. A lorry hit a car

B. A car ran into a lorry

C. A bank clerk rushed into the street

听第10段材料,回答第1720题。

17. What is the talk mainly about

A. The history of the school

B. The courses for the term

C. The plan for the day

18.Where can the visitors learn about the subjects for new students

A. In the school hall

B. In the science labs

C. In the classrooms

19.What can students in the practical areas

A. Take science courses

B. Enjoy excellent meals

C. Attend workshops

20When are the visitors expected to ask questions

A. During the l学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!unch hour

B. After学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! the welcome speech

C. Before the tour of the labs

【答案】

1.B 2.B 3.A 4.B 5.C 

6.A 7.C   8.A   9.A   10.B 

11.C 12.A 13.C 14.C 15.B 

16.B 17.C 18.B 19.C 20.A 

 

第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

第一节单项填空(共15题;每小题1分,满分15分)

ABCD四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!在答题卡上将该项涂黑

21You are a team star! Working with        is rally your cup of tea.[来源:学科网]

    A. both    Beither    C. others    Dthe other

21.答案C

【解析】考查代词。both两个都;either二者之一;the other表示两个中的另一个;others其他人。句意为:“你是个善于合作的人,与他人共事,对你来说没有一点问题。”

 

    22No matter how low you consider yourself, there is always someone        you 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! wishing they were that high.

     A. getting rid of    B. getting along with

     C.1ooking up to    D. Looking do学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!wn upon

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

23.一How did you like Nick’s performance last night?

     To be honest, his singing didn’t        to me much

      Aappeal       B. belong        Crefer           Doccur

23. 答案A

【解析】考查短语动词。belong to属于;refer to涉及,参考;occur to想到;appeal to意为“对……有吸引力”符合句意“你认为昨晚尼克的表演如何?”“说实话,他的演唱并不太吸引我”。

 

24.Do you know if Linda is willing to take charge of the program?

               does it?

     A. It takes no time               B. It counts for nothing

     CIt doesn’t hurt to ask          DIt doesn’tt make sense

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

25.I haven’t seen Sara since she was a girland she has changed beyond       .

A. hearing    B. strength   C. recognition       D measure

25. 答案C

【解析】考查名词。Hearing听力;strength力量;recognition认出,别人;measure尺寸;beyond recognition意为“辨认不出,面目全非”,符合句意“Sara小时我就没有看到过她了,她已经变得我认不出来了。”

 

    26Bob would have helped us yesterdaybut he                 

    A. was busy    Bis busy    C had been busy     Dwill be busy

26. 答案A

【解析】考查时态。根据前半句的虚拟结构可知该句描述过去的事实,所以用一般过去时。句意为:“Bob昨天本可以帮助我们的,但他很忙。”

 

     27.It was from only a few supplies that she had bought in the village

          the hostess cooked such a nice dinner.

    A. where      Bthat       Cwhen        D. which

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

28. Were you surprised by the ending of the film?

    No. I      the book, so I already knew the story.

    A. was reading   B. had read C. am reading D. have read

28.答案B

【解析】考查时态。根据后半句答语“我已经知道这个故事”可知read动作发生在看电影之前,是过去的过去,所以用过去完成时。

 

29.The engineers are so busy that that have zero time for outdoor sports actives,          they have the interest.

    A. wherever B. whenever C. even if D. as if

29. 答案C

【解析】考查从属连词。wherever无论哪里;whenever无论何时;as if似乎;even if意为“即使”符合句意“工程师们都很忙,他们没有时间进行户外运动,即使他们有这样的兴趣”。

 

30.         , she is the sort of woman to spread sunshine to people through her smile .

A. Shy and cautious                 B. Sensitive and thoughtful

C. Honest and confident            D. Lighthearted and optimistic

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

31.         , she is the sort of woman to spread sunshine to people through her smile

    AShy and cautious        BSensitive and thoughtful

    CHonest and confident      DLight学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!hearted and optimistic

31. 答案D

【解析】考查形容词。A项意为“害羞并小心”;B项意为“敏感的并有思想”;C项意为“诚实并自信”;D项意为“快乐乐观的”符合句意“她快乐乐观,她是那种通过自己的微笑传播阳光的人。”

 

32Jack described his father, who         a brave boy many years agoas a strong-willed man.

    A. would be             B. would have been

    C. must be               D. must have been

32. 答案D

【解析】考查情态动词。must have done 表示对过去的肯定推测。句意:杰克将他的父亲描写成一个意志刚强的人,许多年前他的父亲一定是一个勇敢的孩子。

 

 33. Just use this room for the time being, and we’ll offer you a larger one

           it becomes available

    A. as soon as    B. unless     C. as far as    D. until

33.答案A

【解析】考查从属连词。As soon as一……就……;unless除非;as far as就而言;until直到……。句意:暂时就用这个房间,一有空闲的,我们将给你提供一个更大的房间。

 

34.一We’ve spent too much money recently

    Wellit isn’t surprisingOur friends and relatives      around all the time.

    Aare coming          Bhad come

    Cwere coming          Dhave been coming

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

    35.一      ?

       ———That would be great! Please drop me off at the library

ACould you bring me the bill

BWould you like me to give you a lift

CCould you tell me the postcode for Paris

DWould you like to have my e-mail address

35. 答案B

【解析】考查交际用语。根据答语“请在图书馆让我下车”可知B项正确。B项意为“你要我送你吗?”

    
【上一篇】
【下一篇】