当前位置:首页>>初中英语>>教师中心>>教学专题>>八年级上册>>I'm going to study computer science.>>教学辅助>>同步测试

I am going to study computer science.

同步测试

笔试部分 (共八大题)

(100分,90分钟)

一、单项选择(共15分,每题1分)

( ) 1There _______a party this evening.

A. is going to have B. are going to have  C. is going to be  D. is having

答案:C

解析:there be 结构中不能用have ,因为主语是单数形式,所以用is

( ) 2— What’s Tom going to ______ when he grows up?

— A computer programmer.

A. do    B.have     C. be    D. want

答案:C

解析:句意:汤姆打算长大后做什么?一名电脑程序员。

( ) 3They’re going to _______a trip _______Shanghai.

A. takefor B. goto C. haveat  D. taketo

答案:D

解析:take a trip意思为“去旅行”,to表示去往目的地。

( ) 4Is your father going to _______ you _______the park?

A. takewith   B. takeat C. taketo   D. spendto

答案:C

解析:take sb to some place为固定搭配。

( ) 5________ can we tell him about the exciting news?

By _______ an email.

A. How, sending   B. How, send   C. What, sending    D. What, send

答案:A

解析:by表示方式,方法,手段,是介词,所以后跟doing,特殊疑问词用how

( ) 6Bill with his family ______ going to Paris next month.

A. are B. is C. will    D. was

答案:B

解析:本题考查主谓一致,本句中主语是Bill,所以答案为B

( ) 7Kate_______ a school teacher in the future.

A. want to be B. wants to   C. want to   D. wants to be

答案:D

解析:want to be + 职业名词,表示“想成为”,Kate为第三人称,所以答案为D

( ) 8My sister is very good at ______ stories, and she is going to be a writer.

A. writing B. write C. to write D. writes

答案:A

解析:be good at doing擅长做某事, at介词后跟动词的-ing 形式。

( ) 9.一 _______are you going to stay there?

For about five days

A. When   B. What time C. How long  D. How many

答案:C

解析:由答句可知是多长时间。

( )10. Where are you going to take your holidays?

_________.

A. Somewhere warm  B. Something warm  C. Warm somewhere  D. Warm something

答案:A

解析:somewhere是不定副词,形容词必须放在后面做后置定语。

( )11We usually play baseball _______ Saturday afternoons.

A. on   B. in    C. to    D. at

答案:A

解析:考查介词用于时间,具体时期前用on,所以答案为A

( )12He is so funny that he always makes his friends _______ happily.

A. laughs  B. laughing C. laugh  D. to laugh

答案:C

解析:make 为使役动词,后跟动词的原形。

( )13My brother studies math very hard, so he always _______ in math tests

A. fail      B. fails      C. get good grades D. gets good grades

答案:D

解析:句意:我的哥哥学习数学非常刻苦,因此在考试中总是取得好成绩。

( )14If you want to be a singer, you had better ________.

A. take singing lesson   B. take singing lessons C. take sing lesson D. take sing lessons

答案:B

解析: 上歌唱课的表达方式是take singing lessons , 要使用复数形式。

( )15Betty is going to London. But I don’t know ________.

A. when she sets off   B. when does she set off

C. when she is going to set off   D. when is she going to set off

答案:C

解析: 本题考查宾语从句,从语序上可排除BD两个选项,时态应该用将来时。

二、完形填空 (共10分,每题1分)

Five years ago, Rachel Lopez graduated from college with a degree (学位) in history. Today, she 16 for a large company. Now twenty-seven, Rachel takes classes twice a week 17 work. She is learning to use the computer program. I enjoyed college, 18 my job doesn’t use information I learned when I was doing my degree,” Rachel says. “This course is helping me to do my job better. In the future, I might go 19 to school and get an MBA.

In the past, when students graduated from college and got a job, they usually 20 studying.

Today, lifelong learning is becoming more 21 . In the United States, people can 22 to school in their late twenties, thirties or even older. They get a 23 degree. Like Rachel, many more are taking training courses to 24 their skills. With many classes now available (现成的) through the Internet, it is easier for people to get degrees or training by distance learning (远程学习).

Mayumi Hosoya, who is forty, teaches Japanese at a college in New York. “Next semester,

I’ll be teaching some of my classes using the Internet. This is new for me,” says Mayumi. “At the moment, I am taking a course to learn how to teach this way.” At the same time, Mayumi’s seventy-year-old mother and father are taking a distance learning 25 in Art History. “We love the subject,” says Mayumi’s father, “and now we can study with people from all over the world. I never thought learning could be this much fun!”

( ) 16. A. teaches B. works C. lives D. studies

( ) 17. A. before B. after C. at D. during

( ) 18. A. and B. or C. but D. so

( ) 19. A. down B. away C. straight D. back

( ) 20. A. enjoyed B. stopped C. finished D. continued

( ) 21. A. common B. helpful C. interesting D. attractive

( ) 22. A. come B. get C. go D. return

( ) 23. A. higher B. better C. more useful D. more important

( ) 24. A. receive B. review C. improve D. change

( ) 25. A. subject B. school C. course D. degree

答案:

16. B

解析:本句话的意思是:现在,她在为一家大的公司工作, 所以答案为B。。

17. B

解析:通过句意理解,可知只有下班后才能去上课,所以答案为B

18. C

解析:从后半句中doesnt 可知句子为转折关系,所以答案为C

19. D

解析: 通过上文得知Rachel 已经毕业, 所以这句话说她也许会回到学校, 取得学位。

20. B

解析:本句意思是: 在过去,当学生们大学毕业后,通常就不再学习了,也就是停止学习了。

21. A

解析:从下句“ in their late twenties, thirties or even older. 中得知终生学习变得更加普遍。

22. D

解析:return to school表示返回学校在学习,所以答案为D

23. A

解析:根据常识,学位只用高低来形容, 所以答案为A

24. C

解析:本句意思是,很多人参加培训课程以提高技能,所以答案为C

25. C

解析:上文词汇的复现,learning course学习课程

三、阅读理解 (共20分,每题2分)

A

Girl Offered "Best Job" on Paradise Island in Henan. Writing blogs, filming ads, touring scenic spots, and earning an annual salary of 300,000 yuan, or more than 44,000 US dollars. Now this so-called "most comfortable job in China" has been offered to Huang Peipei, a 23-year-old Beijing girl, Beijing Youth Daily reported Tuesday.

This June, the local government in central China's Henan Province launched a competition to select an administrator for all the Nanwan Lake islands. Huang Peipei defeated nine other competitors through speeches, talent contests, random written examinations and other tests, and finally won the "most comfortable job".

( ) 26. What is not the main duty of the best job?

A. filming ads B. touring scenic spots C. Writing blogs D. holding parties

答案:D

解析:本题为细节题,由第一句得知。

( ) 27. What is the monthly salary?

A. 25,000 yuan   B. more than 25,000 US dollars

C. 300,000 yuan D. more than 440,000 US dollars

答案:A

解析:细节题,年薪300,000 yuan, 所以月薪应该是25,000元。

( ) 28. How old is Huang Peipei?

A. 21 years old B.23years old C. 30 years old D. 44 years old

答案:B

解析:细节题,从文段第三行可以得到答案。

( ) 29. When did Henan Province launch the competition?

A. Tuesday B. July C. June D. Thursday

答案:C

解析:细节题,从文段第四行可以得到答案。

( ) 30. How many people entered into the final competition?

A. Eight    B. Nine    C. Ten    D. Eleven

答案:C

解析:细节题,从文段最后一句Huang Peipei defeated nine other competitors..得知答案为C

B

The best jobs for foreigners in China

The Chinese economy has grown considerably since reforms began in 1980. China has plenty of chances to earn a decent salary for jobless people in other parts of the world like North America. The cost of living is lower and the country has a fascinating culture. Here are the best jobs that foreigners can expect to find in China.

Teaching English

This is how many expats get started after arriving in China. With so many public and private schools, universities and businesses needing qualified instructors it would be possible to pick up some work within days. The biggest cities will have the best paying jobs. Most schools will want job applicants to teach a demo class before hiring a foreign instructor. This is a common practice.

Working for a Multinational Company

The world's most well known companies are now operating in China as joint ventures. IBM, Dell, Coca-Cola, Siemens, Nokia, Honeywell and others have entered the Chinese market in recent years. There is a need for engineers, sales representatives, managers, and quality control specialists.

Translating

Although they may have studied it in school, most Chinese don't have a good practice of English. Other languages like French, German and Japanese are not understood at all. In many situations breakdowns in communication are frequent, and misunderstandings can get in the way of building successful relationships. Therefore, somebody fluent in Mandarin, Cantonese or another Chinese dialect can bridge the gap between two different languages.

Entertainment

As in other Asian countries, foreigners might find themselves in television and films. These days, seeing non-Chinese actors in local programs is common. The most famous Canadian in China is Mark Rowswell, who has been working in the country for several years as an actor and comedian. He is completely fluent in Mandarin. The best place to look for television and film jobs is in the classified sections of English language newspapers.

( )31.How many jobs does the writer recommend?

A. Three B.Four C. Five D. Six

答案:B

解析:细节题,可从黑体字部分得知。

( )32.What is the best job for the expats getting start after arriving in China?

A. Engineer B.Translator C.English Teacher D. Actor

答案:C

解析:细节题,可从第二段得知。

( )33.What kinds of staff do the Multinational Companies commonly need?

A. One B.Two C. Three D.Four

答案:D

解析:细节题,可从第三段最后一句There is a need for engineers, sales representatives, managers, and quality control specialists. 得知。

( )34.Why do China need so many translators?

A. Because people in China aren’t good at communication.

B. Because Chinese can bridge the gap between two different languages.

C. Because foreigners can bridge the gap between two different languages.

D. Because foreigners can not bridge the gap between two different languages.

答案:C

解析:细节题,可从第四段最后一句得知。

( )35 . Who is the most famous Canadian actor in China?

A. Mark Rowswell B. Mark Smith C.Jackie Rowswell D. John Rowswell

答案:A

解析:细节题,可从第五段得知。

四、词汇(共10分,每题1分)

A. 根据句意及首字母提示补全所缺单词。

36. I want to be a d_______ when I grow up, because I can help keep people healthy.

37. My father is a great c_______ and he can c______ delicious food.

38. 2012 Olympic Games were held in L______ ,England.

39. More and more Chinese are going to travel to f______ countries, like France.

40. Her favorite a______ is Jacky Chan. She thinks he is cool.

答案:36. doctor 37. cook, cook 38. London 39. foreign 40.actor

B. 用所给词的适当形式填空。

41. Chen Han ______ (want) to be a teacher in the future.

答案:wants

解析:主语是第三人称单数

42. Not everyone _____ (know) what they want to be.

答案:knows

解析:everyone 是不定代词,看作单数,所以谓语动词用动词的第三人称单数形式。

43. There are many different kinds of ________ (resolution).

答案:resolutions

解析:resolution 应该使用复数,因为谓语是are

44. To be an actress, she is going to take ______ (act) lessons.

答案:acting

解析:动词不能修饰名词。

45. My sister is ______(good) at English than I am.

答案:better

解析:本句应该使用比较级。

五、根据中文提示,完成下列句子。(共10分,每题2分)

46. 你打算怎样成为一名作家。

How______ you __________ become a writer?

答案:are, going to

47. 你保证尽力就可以了。

Just ___________ that you try your best.

答案:make sure

48. 现在就让我们写下未来计划吧。

Let’s ____________ the plans for the future now.

答案:write down

解析: let sb do, write down--写下,记下

49. 有时这些计划很难坚持。

Sometimes these resolutions are ________ difficult _______ keep.

答案:too, to

解析: too +adj + to do 太……而不能……

50. 为何不制定周计划来帮助你学得更好呢?

Why not _____________to help you do better at school?

答案:make weekly plans

解析: why not? 提建议句式, 后跟动词原形。Make plans—制定计划

六、短文填空 (共5分,每空1分)

用所给词组和所学课文完成下面的短文。

have to do with, make promises, in common, write down, take up

Resolutions are promises that you make to yourself. Usually, we ___51___ at the start of the year, which are called New Year’s resolutions. Some people ____52___ their resolutions and plans, others tell them to their family.

There are different kinds of resolutions. Some are about physical health. Some ___53_____ self-improvement. For example, some people are going to __54____ a hobby like painting or taking photos. Other resolutions have to do with better planning. However, most resolutions have one thing __55__. That’s to say sometimes the resolutions may be too difficult to keep. For this reason, some people say the best resolution is to have no resolution.

答案:51. make promises 52. write down 53. have to do with 54. take up 55. in common

解析:51-55题需要根据上下文语境和短语的含义进行选择。

七、书面表达(共10分)

每个人都有自己的理想,有人想当一名科学家,有人想成为一名工程师,有人想当一名教师,那么,你的梦想职业是什么呢?请根据以下三个问题,写一篇不少于50词的短文。

What are you going to do when you grow up?

Why do you want to be a/ an … in the future?

How are you going to do it to achieve your goal?

可参考范文:

I have thought about being a professional doctor for a long time. Being a doctor is my dream job because I want to help as many people as possible.

But how am I going to do it? First, I’m going to study very hard and do my best to learn more about sciences. Then, after I finish middle school and high school, I’m going to major in medicine in college. After college, I’m going to be a doctor in a big hospital and help the people who are sick and suffer a lot from pains and illnesses. I’m also going to work on new medicine to help more scientists cure AIDS, SARS and so on. Finally, I’m going to retire somewhere quiet and beautiful and enjoy the late years of my life.

解析:要点要齐全,语法时态要正确,要有较强的逻辑性,学会使用常用连接词。

    
【上一篇】
【下一篇】