当前位置:首页>>初中英语>>教师中心>>教学专题>>八年级上册>>How often do you exercise?>>教学辅助>>同步测试

How often do you exercise?

同步测试

    一、选择填空。(共10分,每小题1分)

1.What do you usually do ________ Saturday?

A. in              B. at             C. by         D. on

答案:D

解析:考查时间介词用法。具体某一天前应用介词on

2. _________ do you shop?

I shop once a week.

A. How              B. How often      C. When       D. How

答案:B

解析:本题考查疑问代词的正确使用。本题根据答语once a week 是每周一次,对这样的频率提问用How oftenHow long是对时间长度提问。故选B

3. I _________ eat junk food. It’s bad for my health.

A. never              B. always             C. often             D. usually

答案:A

解析:本题是考查频度副词在语境中的正确使用。根据题意对身体有害,所以从来不吃垃圾食品(junk food)。选项 never是从不的意思,故选A

4. Mary sometimes ___________to the movies.

A. go             B. is           C. goes          D. went

答案:C

解析:本题考查一般现在时的动词使用。Sometimes 是有时候,主语Mary 是第三人称单数形式,所以动词要用第三人称单数形式。所以选项C符合。

5. My mother wants me_________ milk every day.

A. drink        B. to drink      C. drinking D. drinks

答案:B

解析:考查want somebody to do 的不定式用法,根据题意选项B 符合。故选B

6. The answers _________ our questions about watching television are also interesting.

A. to             B. at            C .of           D. for

答案:A

解析:考查表示“……的答案的固定搭配,名词answer之后常接介词to,而非其他几个介词。所以答案为A

7. It is good to relax by ________ computer games.

A. play        B. to play    C. playing    D. plays

答案:C

解析:考查语法by doing 的用法。所以选C.

8._________ hours do you sleep every day?

Eight hours

A. How much        B. How long        C. How often       D. How many

答案:D

解析:考查特殊疑问词在语境中的用法,根据题意是问每天睡多少个小时, How many How much都是询问多少的,但hours 是可数名词,不能用How much提问。

9. Tom doesn’t care about his teeth. He never ____________.

A. goes to the dentist    B. goes to the movies     C. reads books      D. eats hamburgers.

答案:A

解析:考查动词词组在语境中的用法。他不在意牙齿,所以总不去看牙医。所以选A

10. I often __________ time with my family when I am free.

A. take                     B. spend                   C. cost         D. help

答案:B

解析:本题考查动词spend 和其他几个动词在用法上的区别take 是有花时间的意思,应是it takes somebody sometime to do . C. cost 是花钱 D. 选项help time with 是帮助。没有这个搭配。spend time with 是和某人共度时光的意思,符合英语固定搭配也符合题意,因此答案为B

二、完形填空。(共14分,每小题2分)(2009年上海中考试题)

Sometimes you may not understand your parents. One minute they're friendly, the next minute they're shouting and screaming loudly enough for the whole street to hear. So who makes them so  11 You, probably!

Is your room untidy? Do you leave things on the floor? You may find it hard enough to keep one room tidy. So imagine what it's like for your mum and dad trying to keep a whole house in order.

When you take your clothes off, remember to  12 . Get into the habit of taking glasses and plates down to the kitchen. Before long you'll be doing it without thinking.

Even though you may not realize it, your parents have bought you many clothes. But they're not buying themselves new things every week, are they? The simple truth is that there are more 13  things to spend money on, like the electricity bill and food.

You may hate missing a party to visit some boring old relatives. They may go on and on about what a sweet baby you were. You have no choice but to listen. Even if you 14 , your parents won't change their minds. Parents like to show off their family. The best thing you can do is to help entertain your relatives. Your parents will be so pleased with you afterwards that they'll probably allow you to go to the next two   15 .

You might not want to eat, but think of it from the parents' point of view. If you cook two meals a day, it means 730 meals a year. Can you imagine how boring this can get? Imagine how your parents feel when you say you're not really hungry. 16  , your parents are probably worried that you aren't eating enough.

Eat fewer snacks "and leave room for your meals. Finally, offer to 17 after the meal. Your offer may not be accepted, but your parents will be pleased.

11. A. friendly          B. lonely            C. changeable        D. comfortable

12. A. hang them up      B. leave them alone   C. put them on         D. throw them away

13. A. interesting               B. difficult          C. important        D. surprising

14. A. agree            B. complain        C. listen              D. win

15. A. concerts          B. meetings         C. classes            D. parties

16. A. In addition     B. In return           C. At most           D. At last

17. A. do the cooking                    B. lay the table

C. buy some snacks                        D. wash the dishes

11. 答案: C

解析:父母的态度一会儿友好,一会儿生气大叫,由此看出他们的态度易变changeable,故选C

12. 答案: A

解析:青少年应该养成良好的生活习惯。例如,在家脱衣后及时挂上。C 项是把衣服穿上,A项是把衣服挂上。故选A

13. 答案:C

解析:家长会给孩子买许多衣服,但他们不会经常为自己购物,那设计因为他们要考虑维持家庭生计,他们往往把钱花在更重要的事情上,所以答案选C

14. 答案:B

解析:你有时候拜访哪些无聊又年长的亲戚,他们会一遍又一遍地唠叨你小时候的巧可爱,而你只能洗耳恭听。即使你抱怨,家长们也不以为然。所以本题答案是B

15. 答案:D

解析:如果能帮助招待好你的亲戚,你的家长会感到十分满意,也会允许你出席以后更多的这种聚会。选项ABC与聚会无关,应予淘汰。所以答案为D

16. 答案:A

解析:选项前一句意思是,你能够想象当你说你真的不饿时家长的感受,后一句是你父母担心你吃的不够饱。这两句应该是并列关系,选项A是除此以外,另外的意思,符合题意,所以选 A

17. 答案:D

解析:文章结尾告诫我们要少吃零食,要留出吃饭的空间。最后饭后你也要主动去洗碗。而AB 选项应是饭前做的事.C项买零食与上文少吃零食矛盾.所以答案为D 更符合题意。

三、阅读理解。(共30分,每小题2分)

A

This is not a dietIt's a simple way to lose weightAnd you don't even have to give up the food you love or join a gymYou just follow some habits that thin people haveKeep themand you'll become thin

(1) Wake-up

When you wake up in the morningsit up slowly without using your handsWith legs straight outbend(弯曲) forward until you feel sore in your backIt will burn about 10 calories(热量单位:卡路里)

(2) Start with soup

When you have a mealorder a clear soupand have it before having the main foodIn this wayyou'll feel fullerso you'll eat less when the main food comes

(3) An apple (or more) a day

Apples are full of fiber(纤维) and waterso your stomach will want lessThe study shows that people who eat at least three apples a day lose weight

(4) Stand up and walk around

Every time you use the mobile phonestand up and walk aroundHeavy people sit on average(平均) two and a half hours more each day than thin peopleThis skill is very important as standing up and walking around will burn 50 or more calories

Use these skillsand you will have a big weight loss

根据短文内容,选择最佳答案。

18. What should we have first if we want to eat less main food?

AIce cream    BSoup    CSalad DCheese

答案:B

解析:根据短文中建议2可知,饭前喝点汤,可以减少主食的摄入,能达到减肥的目的。

19. Why does eating apples make one's stomach want less food?

ABecause apples are full of fiber and water

BBecause apples are sour

CBecause apples are delicious

DBecause only apples are filled with calories

答案:A

解析:根据建议 3 可知,苹果中含有大量的纤维和水,多吃苹果可以减肥。

20. Which of the following may the author disagree?

ASitting up slowly without using your hands helps burn calories

BEating apples every day is good for people's health

CYou have to join a gym if you want to lose weight

DIt's good to walk around while talking on the mobile phone

答案:C

解析:根据短文内容可知,作者并不主张去健身房,所以选 C

21. What's the purpose of the passage?

ATo give some advice on how to lose weight

BTo advice people to eat apples every day

CTo tell people how to enjoy a better life

DTo advice people to give up bad habits

答案:A

解析:根据短文内容可知这篇文章的目的是建议你如何减肥,所以选 A

22. In which part of a newspaper would you most probably read the passage?

AShopping    BTeaching CFamily   DHealth

答案:D

解析:这篇文章重点是就如何减肥提供的建议,所以选 D

B

A large number of people in the world eat fast foodWhenever you go into a fast food restaurantyou can see lots of people enjoying their meals thereBut do you know in which country people like fast food best?

The English people like the fast food bestwhile the French are the least interested in quick mealsaccording to survey done last year

The survey of thirteen countries shows 45% of the English people say they can't give up fast food because it's deliciousAnd 44% of Americans and 37% of Canadians say the same

The Frenchproud of their delicious and high-class cuisinedon't like fast food81% of them think it is unhealthyfollowed by 75% of the Japanese

How about the Chinese? How often do you have hamburgers or fried chicken? It doesn't matter whether you like Western fast food or Chinese foodThe most important things is to keep a balanced diet

根据短文内容,选择最佳答案。

23. From the survey we know ________ like fast food best

Athe English         Bthe French   Cthe Japanese   Dthe Chinese

答案:A

解析:根据短文第三段内容的数字可以判断快餐很受英国人的青睐。

24. The survey shows ________ of Americans likes fast food

A37%              B44%        C75%          D81%

答案:B

解析:根据短文第三段的内容 because it's delicious 可知,答案是 B

25. According to the surveysome people can't give up fast food because ________

Ait's cheap          Bit's delicious     Cit's safe     Dit's healthy

答案:B

解析:根据短文第三段的内容 And 44% of Americans… 可知,答案是 B

26. The word "cuisine" in the passage means _______

Afood              Bhouse      Cwater           Dcountry

答案:A

解析:根据短文中上下句的关系可以推断 cuisine 是食物的意思,所以选 A

27. The survey is about _______

AWestern countries   Bfast food    Crestaurants in the world DChinese food

答案:B

解析:本文是对快餐的调查,即选 B

C

The picnic has become an American habitIt has had a historic place in the building of the countryBut always it has belonged especially to the home towns and families of the nationIt has always been a signal(标志) for good fun among good friendsAs the outdoor get-together was growing into a popular family and community(团体) eventit was often kept for special time — family get-togetherthe last day of schoolor the Fourth of JulyThe old-fashioned picnic wasn't considered a success without mountains of food and relativesToday no excuse is needed for an outingPicnickers can be seen roasting corn at the great stone fireplaces(壁炉) in the national parksbaking something at a moonlight beach partyor warming up at a winter campfire after an afternoon of mountain skiingFamilies are getting together again around the picnic tableThey are building fireplaces in their backyards and finding it fun to cook and eat out of doorsFather and mother are "discovering" their childrenboys and girls are learning that mother can be a "pal" and that dad is really a "good egg"The popularity of picnickingeating and playing outdoors has provided the hostess with a thousand new and inexpensive ways to entertain guests(客人)

根据短文内容,回答下列问题。

28The picnic has become a habit in _______________

答案:Americathe U.S.A

解析:根据短文第一句话可知,野餐在美国已经成为一种习惯,所以填 Americathe U.S.A.。

29What does the picnic mean to people?

_________________________________________

答案:A signal for good fun among good friends

解析:根据短文中 It has always been a signal(标志) for good fun among good friends.可以确定答案。

30What are the good places for a picnic?

_________________________________________

答案:Mountainsbeaches and parksetc

解析:根据短文内容可以确定山脉、海滩、国家级公园答案:是人们游玩的好处所,在

31What do the children think of their parents when they are having a picnic?

_________________________________________

答案:Their friends

解析:根据短文中 Father and mother are "discovering" their childrenboys and girls are learning that mother can be a "pal" and that dad is really a "good egg".可以确定父母和子女之间是朋友关系,所以答案是 Their friends

32What has been a thousand new and inexpensive ways to entertain guests?

_________________________________________

答案:Picnicking

解析:根据短文最后一句内容去野餐已经成了款待朋友的方式,所以确定答案是 Picnicking

四、根据句意,用括号内所给词的适当形式填空。(共12分,每小题2分)

33. My mother goes to movies__________(two) a year.

答案:twice

解析:一年两次。

34. Can you find the__________(different) between the twins ?

答案:differences

解析:你能发现这对双胞胎之间的不同点吗?不同点应是名词形式。注意使用复数形式。

35. I__________(hard) ever see him now.

答案:hardly

解析:我几乎看不到他。几乎不是hardly ever.

36. —How often does your father go shopping?

—He never __________ (go) shopping.

答案:goes

解析:问句是一般现在时,答语也应是一般现在时,另主语是第三人称单数,动词go应加es

37. You should eat more ________ (health)food.

答案: healthy

解析:你应该多吃健康的食物。名词food 前应加形容词修饰。Health是名词 healthy是形容词。

38. Jane has lots of good ________ (habit)

答案:habits

解析:许多好习惯。可数名词habit应用其复数形式habits

五、用方框内的单词完成下面的句子。(共10分,每小题2分)

hardly ever, always, how often, sometimes, never,

39. He__________ gets to school on time. And he is never late for school.

答案: always

解析:他总是按时到校,从没迟到过。

40. ____________do you go to the movies?

答案: How often

解析:你多久看一次电影?

41. It__________ rains here. It's usually dry.

答案: hardly ever

解析:这儿很干燥,几乎不下雨。

42. I usually get up at 8:00 O’clock on weekends. But __________get up at 9:00.

答案: Sometimes

解析:我通常周末八点起床。但有时九点起。

43. I can’t swim. So I__________ go to the beach to swim. Sometimes I go there with my friends to walk along the beach.

答案: never

解析:我不会游泳,因此我从来不去海边游泳。

六、根据汉语意思和英文提示完成句子。(共10分,每小题2分)

44. 你最喜爱的运动是什么?

What’s your ___________________?

答案:favorite sports

解析:固定词组

45.我妹妹一周看三次电视。

My sister watches TV ____________________.

答案:three times a week

解析:固定词组

46.你多久吃一次垃圾食品?

___________do you eat junk food?

答案:How often

解析:固定词组

47.虽然这位老人已80岁了,但他仍然坚持每天散步一小时。

Although the old man is 80 years old, he still _________________ an hour a day.

答案:keeps walking

解析:固定句型,坚持做某事:keep doing

48.通过看游戏类节目对放松有好处。

___________________________by watching game shows.

答案:It’s good to relax

解析:固定句型,做某事有好处 It’s good to do …

七、书面表达。(14 )

根据下列班级课余活动调查表,写一篇调查报告。字数不少于50词。

Class 12,Grade 8: Activity Survey

Activity

Every Day

Twice a Week

Four Times a Week

Watch TV

60%

20%

20%

Have Sports

10%

20%

70%

Do homework

100%

0%

0%

( All students=100℅ Most students=51℅99℅ Some students = 1℅50℅ No students = 0℅) 

 

One Possible Version:

Here are the results of the student activity survey in Class 12, Grade 8. Most students watch TV every day. Some students watch TV twice a week. Some students watch TV four times a week. Some students have sports every day. Some students have sports twice a week. Most students have sports four times a week. All the students do homework every day. No students do homework twice or four times a week.

解析:内容完整,句型表达丰富准确。字数要够。 

 

    
【上一篇】
【下一篇】