当前位置:首页>>初中英语>>教师中心>>教学专题>>七年级上册>>My favorite subject is science.>>教学辅助>>同步检测

My favorite subject is science.

同步检测

100分,90分钟)

听力部分(共三大题)

一、听对话,从下面各题所给的ABC三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对话你将听两遍。(共4分,每小题1分)

  

二、听对话或独白,根据对话独白的内容,从下面各题所给的ABC三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。(共12分,每小题1分)

请听一段对话,完成第5至第6小题。

5. What happened to Mike?

A. He hurt his knees.         B. He had a nosebleed. C. He had a headache.

6. Who was in the hospital?

A. Lisa.                            B. Tony.                        C. Mike.

请听一段对话完成第7至第8小题。

7. How was Ricks vacation?

A. Great.                          B. Not bad.                    C. Terrible.

8. What did Rick do in Sanya?

A. He swam in the sea.

B. He relaxed on the beach.

C. He played beach volleyball.

请听一段对话,完成第9至第10小题。

9. Who has finished reading Little Women?

A. Kate.                           B. John.                        C. Harry.

10. Which book is Harry’s favorite?

A. Robinson Crusoe.          B. Little Women.            C. Tom Sawyer.

请听一段对话,完成第11至第13小题。

11. Why is Peter angry with Andy?

A. Andy always makes noises.                                

B. Andy often argues with him.                              

C. Andy never helps him with his study.

12. How many times has Peter tried?

A. Once.                           B. Twice.                       C. Three times.

13. What’s Linda’s advice?

A. Buying a gift.               B. Writing a letter.          C. Having a talk.

请听一段独白,完成第14至第16小题。 

14. What can people do to be good to neighbors?

A. Giving help to them.

B. Living close to them.

C. Having dinner with them.

15. When should people meet at the City Hall?

A. At 7:00 a.m.                 B. At 7:30 a.m.              C. At 8:00 a.m. 

16. Why is the speaker giving the talk?

A. To introduce different activity places.

B. To give advice on being good neighbors.

C. To encourage people to join the Volunteer Day.

三、听对话,根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。对话你将听两遍。(共4分,每小题1分)

  

听力部分答案

一、听对话选图。(共4分,每小题1分)

1. A 2. B 3. B 4. C

二、听对话或独白,选择答案。(共12分,每小题1分)

5. A 6. B 7. A 8. B 9. C 10. A 11. A 12. C 13. C 14. A 15. B 16. C

三、听对话,记录关键信息   (共4分,每小题1分)

17. Jason    18. May     19.15    20.Friday

听力原文

一、听对话,从下面各题所给的ABC三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对话你将听两遍。

Number 1

W: Eric, what’s the matter with you?

M: I have a toothache.

Number 2

W: Tom, we need to sweep the floor. Could you please do it now?

M: Sure.

Number 3

W: Bob, what were you doing yesterday at the time of the rainstorm?

M: I was reading a book in my room.

Number 4

W: Adam, how long have you had your bike?

M: Oh, for over three years, I think.

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的ABC三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。

请听一段对话,完成第5至第6小题。

W: Mike, why are you at home? It’s Monday today.

M: I hurt my knees in the basketball game.

W: That sounds bad. Is it serious?

M: Not as serious as Tony. He got hit on the head and was in the hospital.

W: Oh, poor Tony.

请听一段对话,完成第7至第8小题。

W: How was your vacation, Rick?

M: Oh, it was great! I had a good time in Sanya!

W: No wonder you’re so dark!

M: Yeah. I spent a lot of time in the sun.

W: What did you do there?

M: Nothing really. It was good just to relax on the beach.

W: Sounds wonderful!

M: Yes, it was!

请听一段对话,完成第9至第10小题。

W: Hey, Harry. Have you finished reading Little Women?

M: Yes. Of course. Mr. Johnson asked us to finish it before last Friday. How about you, Kate?

W: Well, I just started it. What is it like?

M: It’s not bad. But I am not a fan of that kind of book. I like Robinson Crusoe.

W: Wow, I haven’t read that one yet.

M: How about Tom Sawyer? You’ve read it?

W: Yes. It’s about a boy who lives in America. Many exciting things happen to him. I have read that one. And it is my favorite.

M: Well, not mine. Robinson Crusoe is still my favorite.

请听一段对话,完成第11至第13小题。

W: HiPeterhow are you getting on with your new classmate, Andy?

M: Oh. He really makes me angry, Linda.

W: What happened?

M: He’s always making loud noises in class and when I remind him, he always gets unhappy.

W: Why don’t you have a talk with him?

M: I tried, but it didn’t work.

W: But how many times have you tried?

M: Three times. I guess I’m going to talk to the teacher. I hope he can change.

W: Well, I think you need to sit together and have a heart-to-heart talk. You can make it through.

M: I hope so.

请听一段独白,完成第14至第16小题。

Have you ever heard people say “be a good neighbor”? They were talking about how we can be good to our neighbors. We can be friendly and give help when they need it or even they don’t ask for it. If we are all good neighbors, we will find it would be a better place to live in. There are many ways that we can help with the neighborhood. If you can help by doing something you enjoy, won’t it be better?

So we offer you a chance to do so. We are having a Volunteer Day next Sunday. Everybody can help. We do hope to meet you at the City Hall at 7: 30 a.m. The buses will take you to different activity places to do your volunteer work. Lunch is prepared by us. After the volunteer work, we will take you back by bus to the City Hall at around 4:00 p.m. You will feel so good at the end of the day. Do come and join us!

三、听对话,记录关键信息。对话你将听两遍。

请根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。

W: Amazon Online Booking Service. What can I do for you?

M: Oh, I ordered two books. It has been two weeks, but I haven’t received them yet.

W: Let me check it out. May I have your name?

M: Jason Kid.

W: J-A-S-O-N Jason, K-I-D, Kid. Is that right?

M: Right. And I ordered the books online last Sunday, May 11th.

W: Last Sunday, May 11th. OK. What books did you order?

M: Two books. One Day and The Best of Me.

W: And what is your address?

 M: My address is No. 15 Bond Street, London.

 W: Wait a moment, please. Yes. I saw your order. It says that OneDay is so popular that it has been sold out since last week.

M: Oh, I know it is popular!

W: We are so sorry.

M: That’s OK. When do you think you may send me the books?

W: The new copies will arrive next Friday. We will send you the books as soon as we get them.

M: OK. Thanks for everything.

W: You’re welcome.

笔试部分(共七大题)

一、单项填空(共12分,每小题1分)

从下面各题所给的ABCD四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

1. I think art is ______ interesting subject.

A. a    B. an    C. the    D. /

答案:B

解析:interesting是元音开头。

2. We have music ______ Thursday afternoons.

A. in    B. at    C. on     D. to

答案:C

解析:afternoon前有修饰词,用介词on

3. — What’s your favorite ______?

— P.E.

A. sport   B. subject    C. color    D. food

答案:B

解析:P.E.是科目。

4. Mr. Yang teaches ______ English. We all like ______ classes very much.

A. us; his   B. our; he   C. us; he   D. we; his

答案:A

解析:we的宾格是usMr. Yang的形容词性物主代词是his

5. — ______ is your music teacher?

— He is very nice.

A. Who   B. What   C. Why   D. How

答案:D

解析:答句是他很好,所以问句应该问你的音乐老师如何?

6. — Do you like the room?

—Yes, I do. It’s small, but ______.

A. old   B. boring    C. nice    D. scary

答案:C

解析:but 是转折连词,所以前后是转折关系。

7. I like music ______ it’s relaxing.

A. /   B. but    C. or      D. because

答案:D

解析because引导原因状语从句。

8. I have a lot of homework to do. I’m very ______ today.

A. successful B. strict C. interesting D. busy

答案:D

解析:根据前一句I have a lot of homework to do.可知答案。

9. My Chinese teacher works hard and she is strict ______ us.

A. with    B. about     C. of    D. for

答案:A

解析:be strict with sb.意为对某人要求严格。

10. Mrs. Zhang asks me ______ the question.

A. answer B. answers C. to answer D. answering

答案:C

解析:ask sb. to do sth.为固定句式。

11. Mary is busy ______ a picture.

A. to paint    B. paint    C. painting    D. paints

答案:A

解析:be busy doing sth.意为忙于做某事。

12. — ______?

 —It’s Friday.

A. What day is it     B. What’s the time

C. What’s the age    D. What’s the date

答案:A

解析:答句是今天是星期五,所以问句应该问今天星期几。

二、完形填空(共10分,每小题1分)

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选择最佳选项

 

 

When I started playing baseball at the age of five, my brother Stan gave me his old soft glove (手套). I was sure that I would be catching and   13  just as well as Stan did.

Unluckily, no matter how hard I tried, I couldn’t throw or catch a ball. The glove just didn’t feel   14 . I wanted to take it off, but my dad told me that I would get used to it. This went on for months, although I wanted to   15 , my dad wouldn’t hear of it. I didn’t want to make my dad unhappy, so I kept trying.

Then one day, everything changed. It was time for me to move from T-ball (儿童棒球) to baseball, so my father took me to the store to get a   16  glove. One glove that I slipped on (匆匆穿上) my right hand felt surprisingly good. "Take that off,” Dad said. “That glove is for a left-handed player.”   17  I didn’t want to take it off. It felt more natural than any glove I had ever worn.

I kept the glove on my right hand and picked up a   18  with my left hand. Right there in the store, I tossed (投掷) the ball to my dad. It was amazing. The ball went straight to him. And when he tossed it back, I caught it. Suddenly, I saw what my   19  had been all these years. I’m a left-handed thrower! My dad and I were both   20  because I eat and write with my right hand.

That very day, I started throwing and batting (击球) left-handed. Within a few weeks I had   21  from the outfield to first base. In time I became one of the best players on my team.

Today Stan’s old glove sits on a shelf in my room. It reminds me to always   22  my instincts (直觉). Sometimes the answer to a problem is as simple as trying a new glove — on the other hand!

13. A. throwing                 B. jumping                    C. handing                   D. hitting

答案:A

解析:play baseball 需要接球和投球。在第二段里第一行也有提示,出现了throw

14. A. warm                      B. hard                          C. soft                         D. right

答案:D

解析:right在这里是合适的意思。因为前文所说Unluckily, no matter how hard I tried, I couldn’t throw or catch a ball.可知答案。

15. A. cheer up                  B. give up                     C. get off                     D. go off

答案:B

解析:give up 放弃的意思。因为我打的不好,所以想放弃。

16. A. cheap                      B. thick                         C. clean                       D. new

答案:D

解析:爸爸带我去商店去去买一个新手套。

17. A. So                          B. And                          C. But                         D. Or

答案:C

解析:前一句爸爸让我摘下手套,后一句我不想摘下来了,前后为转折关系。

18. A. bat                         B. ball                           C. glove                      D. stick

答案:C

解析:picked up a ball是拿起球的意思。

19. A. way                        B. dream                       C. problem                  D. practice

答案:C

解析:我发现这些年球打不好的原因:我要用左手投球接球。

20. A. surprised                 B. interested                  C. excited                    D. tired

答案:A

解析:我和爸爸都感到惊讶,我要用左手投球,但是我吃饭写字用右手。

21. A. run                         B. moved                      C. walked                    D. caught

答案:B

解析:move … to表示位置的移动。

22. A. trust                       B. find                          C. love                        D. thank

答案:A

解析:发生在我身上的这件事总是提醒我要相信我的直觉。

三、阅读理解(共22分,每小题2分)

A

 

  23. Who gives Lisa pocket money?

  A. Her grandparents.          B. Her brother.      C. Her mum.                    D. Her dad.

  答案:C

  解析:由文中所说Lisa gets $12 pocket money a week from her mum.得到答案。

  24. Why does Tim save his pocket money?

  A. To buy some books.                                          B. To buy a new scarf.

  C. To buy little toys.                                              D. To buy a new bike.

  答案:B

  解析:根据文中所说I save my money in the bank because I want to buy a new scarf for my mum.可知答案。

  25. How much pocket money does Henry get every week?

  A. $6.                              B. $8.                           C. $10.                 D. $12.

  答案:A

  

解析:根据文中所说I get $6 a week.可知答案。

B

  

26. When did Sasha first come to Becky’s class?

A. On Oct.13.                                                       B. On Oct.17.

C. On Oct. 21.                                                      D. On Oct. 25.

答案:A

解析:第一篇日记写与 Oct.13. 文中提到There’s a new girl named Sasha in our class可知答案。

27. What did Sasha do according to the second diary?

A. She bounced the ball indoors.

B. She knocked over a flower pot.

C. She made dirt all over the teacher’s desk.

D. She told the teacher about Becky’s mistake.

答案:D

解析:第二封信里提到Sasha ran and told Mrs. Ramirez!

28. How did Becky help Sasha?

A. By telling Sasha that the computer was on.

B. By turning off the computer Sasha had used.

C. By making a silent “thanks” with her mouth.

D. By going to the computer classroom with her.

答案:B

解析:第三封信里提到But instead, I slipped (moved) out of line and turned off the machine.

29. What will probably happen next?

A. Sasha will refuse to sit with Becky.

B. Sasha will feel hurt for losing a friend.

C. Becky will teach Sasha how to use a computer.

D. Becky will not be angry with Sasha any longer.

答案:D

解析:BeckySasha关了电脑,说明他不在生Sasha的气了。他们又成为了好朋友。

C

You just arrived home. Lunch was hours ago, and you are hungry. You open a bag and take a piece of bread. You feel a lot better, but you wonder—is snacking a bad habit?

While snacking on bad foods can lead to poor health, many experts say good snacking is healthy for you. Snacks can provide you with more energy (能量) between meals. For example, eating an apple can keep you from being unhappy. A few cookies after school might stop you overeating (eating too much) at dinner.

There are other reasons for snacking. Kids go through rapid growth spurts (快速增长), which begin around age 10. You need more nutrients (营养 for that rapid growth. The rapid growth affects every organ (器官) in your body, including your brain. Nutrients such as iron become important. Your bones also grow. You may get growing pains because your bones and muscles are growing so fast.

Depending on your activity level (水平), you might need more calories to kick a soccer ball or ride your bike.

You need the right snack at the right time. Snacks should never replace meals but should be eaten at about the same time each day. School-age kids usually eat three meals a day and should have a light snack between each meal. One snack might be eaten mid-morning and the other after school.

The best snacks have less sugar, fat, and salt. Fresh fruits, vegetables, and snacks with whole grains and protein (蛋白质) are better, but kids often skip fruits and vegetables. As you get older, you might snack on fast food and supersize your servings.

To keep away from problems later in life, you should snack wisely (明智地) right now. One tip is to control how much you eat. Put your snacks in a plastic bag so you will be sure not to eat too much. Here are some healthful ideas for mini-meals.

For overall health, remember to:

Snack wisely.

Eat different kinds of foods.

Watch how much food you eat.

Increase your physical activity.

Drink water or other healthful juice.

Eat three mealsbreakfast, lunch, and dinner.

30. Which of the following is the reason for snacking?

A. It provides us with energy.

B. It gets us to eat more.

C. It helps us keep fit.

D. It makes us wiser.

答案:A

解析:根据文中所说Snacks can provide you with more energy (能量) between meals.

31. What does the word “skip” probably mean?

A. overeat                         B. accept                       C. enjoy                      D. jump

答案:D

解析:根据文中所说Fresh fruits, vegetables, and snacks with whole grains and protein (蛋白质) are better,和转折连词but 断定skip文中是jump的意思。

32. What does the writer think of snacking?

A. Snacking enough can take the place of dinner.

B. Kids need more snacks to stop growing pain.

C. Kids need the right snack at the right time.

D. Snacking wisely means eating green food.

答案:C

解析:根据第五段第一句You need the right snack at the right time.这句表达作者对snacking的看法。

33. What is probably the best title for the passage?

A. Are Snacks Good or Not?                                   B. Why Should We Snack?

C. Do You Really Know about Snacks?                    D. What Can We Have for Snacks?

答案:C

解析:整篇文章都在谈论有关snacks的知识,故选CBD太片面。

 

四、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项(共8分,每小题2分)

Staying Cool

It was so hot out, and the AC (空调) was broken. How could Bob and his friends stay cool? They thought for a while and came up with some ideas.

Tommy put his feet in ice water. He felt cold.   34 .

Howard sat in front of the freezer (冰柜) with the door open. He ate an ice-cream and found a frozen pizza while he was in there.   35 .

Gary drank hot tea. It made him sweat (流汗) a lot and he felt very uncomfortable. Then he decided to go home early.

That left Bob.   36 . He was a little cooler. But the fan only worked for one person because it was small.

Bob’s sister, Janice, came home and turned the AC back on. She’d turned it off just to be mean, and Bob didn’t know how to work it.   37  , but Janice thought it was very funny.

  

34. 答案:E

解析:前面提到ice water,和答案里E里的he ran out of ice相对应。

35.答案:C

解析:前一句所说He ate an ice-cream 和答案C里的But after eating the ice-cream,相对应。

36. 答案:A

解析:后面提到the fan 与答案A He sat in front of the fan相对应。

37.答案:D

解析:Bob 不知道如何开打空调,他和他的朋友们都感到非常silly,但是Janice却觉得非常funny

五、阅读短文,根据短文内容回答问题(共8分,每小题2分)

When I was a 12-year-old boy, my family lived on a farm. I loved working with farm animals. Our vet (animal doctor) was a man named Dr. Robert. He ran the Galt Animal Hospital in downtown Galt. “Can I come to clean cages (笼子) at your hospital?” I asked him. Dr. Roberts said that I could.

I’ll never forget going to the hospital. I worked there every day for four summers. I worked 8 to 10 hours a day. I took part in all kinds of animal care. I cleaned cages. I watched animals being saved. I never missed a day of work. I did it for the love of working with animals.

Dr. Roberts also let me care for the animals there with him. I saw the birth of animals and the death of animals. I was bitten () by animals. Anything you can think of, I was exposed to! It was an experience of a lifetime. It was also a turning point in my life. He gave me that first chance (机会) to get really close to animals.

I was very lucky. I took a chance, asked a question, and was given a greater chance. Then I worked hard. Because of these things, I found out what I wanted to do with my lifebe a zookeeper and work with animals!

38. Did the writer love working with farm animals?

答案:Yes. / Yes, he did.

解析可以从文章第一段第二句I loved working with farm animals.直接找到答案。

39. How long did the writer work a day in the animal hospital?

答案:The writer worked 8 to 10 hours a day.

解析可以从文章第二段第三句I worked 8 to 10 hours a day.直接找到答案。

40. What did Dr. Roberts let the writer do with him?

答案:He cared for the animals there (with Dr. Robert).

解析可以从文章第三段第一句Dr. Roberts also let me care for the animals there with him.直接找到答案。

41. What is the passage mainly about?

答案:How the writer found what he wanted to do with his life.                 

(What the writer did in the Galt Hospital and what he thought about his experience)

解析可以从文章整体讲述的故事和文章结尾处Because of these things, I found out what I wanted to do with my life概括出答案。

六、完成句子(共8分,每小题2分)

42. 他最喜欢的学科是数学。

________ _________ _________ is math.

43. 你们的英语老师是谁

________ _________ your English teacher ?

44. 为什么她喜欢唱歌

________ _________ she like singing ?

45. 汤姆的妹妹不喜欢科学因为它很难。

Tom’s sister ________ _________ science _______ it’s difficult.

42. 答案:His favourite subject

43. 答案:Who is

44. 答案:Why does

45. 答案:doesn’t like because

七、书面表达(共12分)

假如你是凯蒂(Katy),你的美国笔友瑞克(Rick)来信询问你的学校生活及你喜欢的科目请简要描述一下你的学校生活(所学科目以及上课时间等),并说明你喜欢的科目及原因(60词左右)。

One possible version:

Dear Rick,

Thanks for your letter. Now let me tell you about my school life. I have six classes every day.

The first class starts at 8:00 and the last one finishes at 3:40. I have ten subjects at school. I have Chinese and math every day. My favorite subject is history. I think it’s fun. Please write and tell me about your school life.

Yours,

Katy

解析:词汇适当丰富;句型要有所变化,但避免使用自己拿不准的短语或生僻用法;句子完整。语篇一般没有语法错误。字数要够。

    
【上一篇】
【下一篇】