当前位置:首页>>初中英语>>教师中心>>教学专题>>七年级上册>>How much are there socks?>>教学辅助>>同步测试

How much are these socks?

同步测试

 

120分,90分钟)

听力部分(共四个大题)

一、听对话,从下面各题所给的ABC三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍。(共4分,每小题1分)

 

 

 

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的ABC三个选项中选择最佳答案。每段对话或独白读两遍。(共12分,每小题1分)

请听一段对话,完成第56小题。

(    ) 5. What color is the woman’s hat?

A. black                     B. red                        C. brown

(    ) 6. How much is the hat?

A. 80 dollars.             B. 8 dollars.                 C. 18 dollars.

请听一段对话,完成第78小题。

(    ) 7. What does the man want?

A. A coat.                  B. A skirt.                    C. A hat.

(    ) 8. What size is the hat?

A. Size S.                   B. Size M.                    C. Size L.

请听一段对话,完成第910小题。

(    ) 9. Where are they?

A. In the street.           B. In the shop.              C. In the hospital.

(    ) 10. What does the woman want to buy?

A. Some food.            B. Some stationeries.       C. Some clothes.

请听一段对话,完成第1113小题。

(    ) 11. What color does the woman like?

A. White.                   B. Orange.                      C. Black.

(    ) 12. What does the woman want?

A. A coat.                  B. A sweater.                  C. A handbag.

(    ) 13. How much is the handbag?  

A. 73.                        B. 68.                            C. 78.

请听一段对话,完成第1416小题。

(    ) 14. How much does the man spend in the shop? 

A. 153 dollars.            B. 80 dollars.                  C. 125 dollars.

(    ) 15. What color are the pants?

A. Purple.                   B. Black.                       C. Yellow.

(    ) 16. What does the man buy at the shop?

A. A blue sweater, black pants and purple shorts.

B. A purple sweater, black pants and blue shorts.

C. A black sweater, purple pants and blue shorts.

三、听对话记录关键信息。对话读两遍。8每小题2

请根据所听到的对话内容和卡片上的提示词语将所缺的关键信息填写在答题卡上的相应位置上。

听力部分答案

一、1-5 CBBA   二、5-10 CBCCAB 三、11-15 ACCAB 16 A 四、17. clothes 18. 30 dollars. 19. Black 20. 2 dollars for three pairs.

听力材料

一、听对话,从下面各题所给的ABC三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍。(共4分,每小题1分)

1. A: How much is the T-shirt?

B: It is 5 dollars.

2. A: What color is the hat?

B: It is purple.

3. A: How do you go to school?

B: I go to school by bus.

4. A: When will you go shopping?

B: I will go at 6 p.m..

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的ABC三个选项中选择最佳答案。每段对话或独白读两遍。(共12分,每小题1分)

请听一段对话,完成第56小题。

Woman: I like this brown hat. How much is it?

Man: It is eight dollars.

请听一段对话,完成第78小题。

Man: I want a purple hat. Do you have one?

Woman: Yes, I have this one here.

Man: What size is it?

Woman: It’s L.

Man: Ok, I’ll take it.

请听一段对话,完成第910小题。

Woman: Excuse me, could you tell me how to get to the stationary store?

Man: Go straight, and turn right at the corner. It is on the right.

Woman: Thant you very much.

Man: You are welcome.

请听一段对话,完成第1113小题。

Man: Can I help you?

Woman: Yes, I want a handbag.

Man: What kind do you want?

Woman: I want a big white handbag.

Man: Do you like this one?

Woman: How much is it?

Man: It is 78 dollars.

Woman: OK, I’ll take it.

请听一段对话,完成第1416小题。

Man: Hello, can I help you?

Woman: Yes, please. I need a sweater.

Man: How about these purple one?

Woman: Oh, I like this one. How much is it?

Man: It’s only 80 dollars.

Woman: Oh, good. I’ll take it.

Man: And what do you need?

Woman: Well, I need a pair of black pants for school.

Man: What about this pair? They are twenty-eight dollars.

Woman: Great. And do you have blue shorts, too?

Man: Yes, our shorts are only 45 dollars.

Woman: OK. I’ll take them.

三、听对话记录关键信息。对话读两遍。8每小题2

请根据所听到的对话内容和卡片上的提示词语将所缺的关键信息填写在答题卡上的相应位置上。

Come and buy your clothes at our great sale! We sell all our clothes at very good prices.

Do you like sweaters? We have green sweaters for only $15! Yellow sweaters are only $12! Do you need trousers for boys we have black trousers for only $22. And shorts are only $16! For girls, we have skirts in purple for only $20. Do you like shoes? Only $30! And we have black shoes for only $28. Socks are only $2 for three pairs! Come to Mr. Cool’s Clothes Store now!

笔试部分(共七大题)

一、选择填空(15每小题1

(    ) 1. ______ is your jacket? It’s red.

A. What size          B. What color      C. Which one

答案:B

解析:What color意为什么颜色

(    ) 2. This is ______ sweater. That is _____.

A. hers, my           B. my, her         C. my, hers   

答案:C

解析:my意为形容性物主代词我的hers意为名词性物主代词她的

(    ) 3. How much ______ these black socks.

A. are                B. is                 C. has 

答案:A

解析:these black socks意为这些黑色的袜子,是复数。          

(    ) 4. Mary ______ a pair of shorts and a T-shirt.

A. have               B. has               C. are          

答案:B

解析:Mary是第三人称,动词用has

(    ) 5. I _____ have a volleyball. I ______ a basketball.

A. don’t, have        B. doesn’t, has      C. not, have   

答案:A

解析:I是第一人称,助动词用dohave

(    ) 6. How _____ is your blue shirt? It’s ten dollars.

A. many                B. about                C. much     

答案:C

解析:How much意为“多少钱”,How many意为“多少个”,How about意为“……何”。

(    ) 7. We have sweaters _____ all colors ____ $ 50 each.

A. at, in                B. for, at                C. in, at      

答案:C

解析:in 后可以加颜色,at后面加价钱。

(    ) 8. Can I help you? Yes, ______.

A. I have a red hat.   B. I want a red hat. C. I’d like a red hat.

答案:B

解析:此题为交际用语,I want a red hat.意为“我要买一顶红帽子”。

(    ) 9. Nobody         why he is late.

A. knows              B. know                   C. knowing           D. to know

答案:A

解析:nobody 为不定代词,用作单数。

(    ) 10. My brother likes to _______ black shirts.

A. take off           B. put on                   C. put off              D. wear

答案:D

解析:take off 意为“脱下”, put on 意为“穿上”, put off意为“脱下”,wear意为“穿着”。

(    ) 11. Mr. Li is the man ______ long hair.

A. with               B. and                       C. from                  D. for

答案:D

解析:with意为“留着,带着……

(    ) 12. They have clothes ______.

A. at good price        B. at a good price   C. in good price      D. in a good price

答案:B

解析:at a good price意为以合理的价格

(    ) 13. There is _______ hair on her head.

A. a few                  B. a little               C. few                    D. many

答案:B

解析:a few 意为“几个,一些”修饰可数名词复数, a little意为“一些”修饰不可数名词, few意为“几乎没有”修饰可数名词复数, many意为“许多”修饰可数名词复数。

  ) 14.When you leave the roomplease remember ______ off the light.

A. turning                    B. turns              C. to turn                 D. turned

答案:C

解析:remember意为记得用法remember to do sth.记得要去做某事,remember doing sth.记得做过某事。

(    ) 15.What color is ______ sweater over there. It is red.

A. this                         B. that                C. those                      D. these

答案:B

解析:this意为这个指近处的物品,that意为那个,指远处的物品。these这些,指近处的物品,those意为那些指远处的物品。

二、完形填空(12每小题1

A

Fantastic sale!

Come and buy your vegetables at our   16  sale! We sell all kinds of vegetables at very good   17 . Do you need tomatoes? We have fresh tomatoes for only 3 yuan. How   18  are the beans? Only 5 yuan.   19  mushrooms are 6 yuan.

Don’t   20  time! Come and see for yourself!

   16. A. great           B. bad             C. many                D. little

   17. A. kinds          B. prices          C. subjects            D. sports

   18. A. many          B. much          C. far                   D. often

   19. A. So              B. And            C. Or                    D. But

   20. A. spend          B. cherish        C. own                 D. waste

16. A

解析:这句话的意思是我店大促销,快来买蔬菜吧!大促销就是最优惠的价格,所以答案选 A

17. B

解析:at a good price以合理的价格答案 D

18. B

解析:这句话的意思是那些豆子多少钱?”beans是复数,所以答案是B

19. B

解析:这句话的意思是蘑菇6元钱与上句是并列关系,所以答案是B

20. D

解析:此文是广告,此句是让大家不要浪费时间,快来买。所以答案是D

B

Mary works in a shop. It is near the train station. Every day, a lot of people come to the shop to   21  things. Mary’s home is far from the shop. She usually gets up at six, has breakfast and   22  goes to work by bus. She brings some food   23  her in her lunch box. She gets there at seven thirty. At eight people begin to come into the shop. They buy   24  things.

She has   25 at 12:30. She has her meal from   26  lunch box. At half past six in the afternoon, she closes the shop. She  27  the shop and then goes home.

   21. A. buy           B. sell         C. eat                  D. carry

   22. A. and           B. then         C. first                 D. next

   23. A. with          B. for          C. at                   D. on

   24. A. all kinds of   B. a kind of    C. two kinds of        D. different kinds of

   25. A. breakfast      B. lunch        C. supper               D. dinner

   26. A. she            B. her          C. hers                D. herself

   27. A. fixes          B. tidies        C. sets                 D. makes

21. A

解析:这句话的意思是每天早晨人们来商店买东西所以答案选A

22. B

解析:这句话的意思她通常六点起床,然后坐车去上班。所以答案选A

23. A

解析:这句话的意思是她用饭盒袋食物。with表示携带,所以答案选A

24. A

解析:这句话的意思是他们来买的是各种各样的物品。以答案选A

25. A

解析:这句话的意思中午12点半,她吃午餐。所以答案选A

26. A

解析:这句话的意思是她从她的餐盒里取出食物。此处是她的餐盒,her是物主代词意为“她的”,所以答案选A

27. B

解析:这句话的意思她整理里商店然后回家了。所以答案选B

三、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选择最佳选项。(共26分,每小题2分)

 

   28. Sunny English Club is for         .

A. nurses                  B. policemen             C. businessmen         D. students

答案:D

解析:根据第一个框中的Sunny English Club For Students可知D为正确答案。

   29. You can visit Ocean Museum on         .

A. Sunday                  B. Wednesday           C. Monday         D. Tuesday

答案:A

解析:根据第二个框中的9:00 – 17:00 From Thursday to Sunday可知A为正确答案。

   30. One can get free examination in Health Centre if he is         .

 A. 9                       B. 17                        C. 67                        D. 73

答案:D

解析:根据最后一个框中的Free examinations for those over 70可知D为正确答案。

B

How often do you use your car? Can you use your car less often? Do you know the following facts in the UK?

About 50% of all car journeys are just for fun.

Over 80% people go to work by car.

25% car journeys are under two miles.

70% car journeys are under five miles.

WALKING & CYCLING

Instead of using the car for short journeys, why not walk or ride a bicycle? Walking is a most popular form of exercise—it’s healthy and it can save you money. If you work nearby, try walking or cycling instead of driving. Walking your children to school gives them valuable road experience.

BUSES

Bus companies are using new buses: some run on new fuels which produce less pollution; some have easier way for disabled and old people. There are special traffic lanes (行车道) to make bus journeys easier and more reliable. So do something to help solve the pollution problem—let the bus take you to work and your children to school.

TRAINS

All car journeys, long or short, can be hard work. For some trips it is wiser to take the train. Leave your car at home and walk, cycle or take a bus to and from the station. Train travel is fast, safe and comfortable. Train tickets are not always expensive; some are can be made quite cheaper.

   31.How many of car journeys are just for fun in the UK?

A. 25%.                B. About 50%.                     C. 70%.         D. Over 80%.

答案:B

解析:根据第一段中的“Do you know the following facts in the UK?? About 50% of all car journeys are just for fun.”可知B为正确答案。

   32. The writer believes that ________ can give children valuable road experience.

A. walking to school                                  B. travelling by train

C. taking new fuel buses                            D. having car journeys for fun     

答案:A

解析:根据第二段中的"Walking your children to school gives them valuable road experience. ”可知A为正确答案。

   33. What does the writer think of travelling by train?

A. Tiring.                  B. Comfortable.     C. Exciting.            D. Bad.

答案:B

解析:根据最后一段中的“Train travel is fast, safe and comfortable.”可知B为正确答案。

C

Little Mike’s grandma died weeks ago. He missed her very much. One afternoon Mike went to the city park where his grandma used to go. There he saw an old lady. She looked very kind. She was sitting there, watching pigeons鸽子. Little Mike went up and sat next to her. He took out his food and drinks and gave some to her. She smiled at him. Her smile was so sweet that Mike wanted to see it again. She seemed to understand him, so once again she smiled. Mike was very glad.

They sat there all the afternoon, eating and talking. As it grew dark, Mike got up to leave. Before he left, he hugged拥抱the old lady and she gave him her sweetest smile.

When Mike got home, his mother was surprised by the look of joy on his face. “I met a granny in the park. Her smile was like the kind smile I had seen on Grandma’s face.”

The old lady also returned to her home happily. She told her son that she had food and drinks with a little boy. “He was as lovely as Brittany.” she said. Her son was surprised, because he had never seen her so happy since Brittany, her grandson, died weeks ago.

(   ) 34. Little Mike went to the park and         .

A. played with pigeons B. fed pigeons   C. saw an old lady   D. saw his grandma

答案:C

解析:根据第一段中的“One afternoon Mike went to the city park where his grandma used to go. There he saw an old lady.”可知C为正确答案。

(   ) 35. Mike felt very glad because          .

A. he gave the granny food and drinks      B. the old lady was as kind as his grandma

C. he saw his grandma                   D. he got home before it got dark     

答案:B

解析:根据第一段中的“She smiled at him. Her smile was so sweet that Mike wanted to see it again. She seemed to understand him, so once again she smiled. Mike was very glad.”可知B为正确答案。

 (   ) 36. What can we learn from the story?

A. When people are kind to each other, they will feel happy.

B. Old people are always kind and happy.

C. Children and old people should get on well with each other.

D. Children and old people like to go to the park.

答案:A

解析:根据最后两段中的可以知道两个人都开心,是因为他们都很友好地对待彼此,可知A为正确答案。

D

Ever since I was a child, my mouth has caused me trouble. I’m not a bad person; I have a hard time learning when to keep my mouth closed.

My mom has told me again and again, “Robert, your constant bad words are hurting me. If you continue to be this rude, you will get into big trouble.”

It’s been a problem at school several times too when teachers have told me something I didn’t want to hear. I used to feel it was my duty to stand up for myself.

One day in English class I began working on my homework until I heard a classmate talking behind me. It was Nathaniel, talking to himself as usual.

I said ever so nicely, “Nathaniel, would you be quiet?”

Nathaniel continued talking to himself. I quickly shouted “Nathaniel, shut up!”

For the next five minutes, we threw hurtful words back and forth at each other.

"At least I don’t have an ugly lazy eye like you!” I shouted.

I knew this would upset him deep inside. It would hurt his feelings and shut him up.

What I said filled him with anger. He tried to reach over my seat and grab me as he shouted, “That’s it! That’s it!”

Surprised at his reaction, I sat back in my seat. Never had I seen Nathaniel act like this before.

Later on, we were taken to the principal’s office.

There, Mr. Black, the principal, told us to discuss the matter. It wasn’t until then that I finally found that when I hurt someone physically, the wounds eventually heal. But when I hurt them with my words, sometimes the pain (痛苦) never goes away.

At the end of the discussion, I said sorry to Nathaniel.

When I headed back to my room, I spent some time praying. I began to think about how often what I said hurt others. But I believe that as I keep praying and asking God to help me he’ll tell me when to keep my mouth closed.

   37. What’s the writer’s name?

A. Nathaniel.                B. Robert              C. Black.                      D. Green.

答案:B

解析:根据第二段中的"My mom has told me again and again, “Robert, your constant bad words are hurting me. If you continue to be this rude, you will get into big trouble.”妈妈在和我说话,我是作者,可知B为正确答案。

   38. One day in English class, Nathaniel _________ when the other classmates worked on their homework.

A. read the text                                  B. listened to the others         

C. talked to himself                            D. kept silent

答案:C

解析:根据第四段中的"It was Nathaniel, talking to himself as usual.”,可知C为正确答案。

   39. What’s the Chinese meaning of the underlined word heal?

A. 愈合            B. 痛苦           C. 和好               D. 伤害

答案:A

解析:根据倒数第三段中的"...physically, the wounds eventually heal. But when I hurt them with my words, sometimes the pain (痛苦) never goes away.”,由上下句可知A为正确答案。

   40. In the text the writer tried to tell us that _________.

A. when you hurt someone, the pain never goes away

B. we should try to help each other at school

C. it is one’s duty to stand up for himself

D. words cause more pain than wounds

答案:D

解析:根据最后段中的文字,作者的很多话伤了人,最后一句他还去祈求上帝让他闭上嘴,可知D为正确答案。

四、用所给动词的适当形式填空(10分,每小题1分)

41. How much ______ (be) the socks?

答案:are

解析:socks是复数,所以要用are

42. Peter ______ (not like) that green coat.

答案:doesn’t

解析:like 是喜欢,行为动词,需要助动词do进行否定,Peter是第三人称,所以填doesn’t

43. What can I _____ (do) for you?

答案:do

解析:情态动词can后面要接动词原形。

44. The blouse _______ (be) 80 yuan.

答案:is

解析:the blouse 是单数,所以用is

45. Let’s ______ (look) at that skirt.

答案:look

解析:let sb. do sth.是让某人做某事的句型,所以填look

46. Do you ______ (need) bags for sports ?

答案:need

解析:助动词do后面要接动词原形。

47. You can buy ______sockfor only $ 5 each!

答案:socks

解析:sock 是袜子的意思,通常用作复数。

48. Come and ______ (see) for yourself at Huaxing Clothes Store!

答案:see

解析:此句是祈使句,seecome并列都要用动词原形。

49. I want ______ (buy) a T-shirt.

答案:to buy

解析:want to do sth.是句型,意思是想要做某事。

50. The store _______ (sell) children’s clothes.

答案:sells

解析:the store 是单数,后面动词要加"s"

五、还原句子(共8分,每小题2分)

A: ______51_____.

B: Yes, please. I want to buy a sweater.

A: ____52__ What about this one?

B: I don’t like black. Do you have any other colors?

A: Other colors? _____53___

B: Can I have a look at the yellow one?

A: Yes, please.

B: ___54____

A: Ninety yuan.

  

51. 答案:E

解析:此句为交际用语。购物时通常用Can I help you?

52. 答案:C

解析:此句是和上句中的顾客要买的毛衣相关的店员的对白。

53. 答案:B

解析:此句是上句Do you have any other colors ?的回答。

54. 答案:A

解析:此句是下句Ninety yuan.的问题。

六、阅读短文,回答问题(共10分,每小题2分)

"Life’s a long, long journey(旅程)" so we are told, and most of us would not set off on a journey, even a short one, without some idea of where we wanted to go. Yet many people travel on life’s journey with no sense of direction at all.

Setting personal goals can give your life a sense of direction. Goal setting is used by top sports players, successful business people and achievers in all fields. Before you set personal goals, think about what you want to achieve with your life.

Try to set goals in some of the following categories. 

 

Write down the goals and think about them carefully. Are they realistic? When will you be able to achieve them?

To help make the process (过程) more manageable, divide your goals into smaller tasks. For example, if you want to reach a main goal in five years, set a three-year goal, a one-year goal, a three-month goal and a one-month goal. Then create a daily To-Do List of things that you should do today. When a goal is achieved, take the time to enjoy your success. This helps you build the self-confidence.

Remember, your goals can change as time goes on. But be sure your goals are things you hope to achieve, not what your parents, family or teachers want.

55. Is life a long journey according to the passage?

答案:Yes.

解析:文章第一句话可知“Life’s a long, long journey(旅程)”,答案为yes.

56. Why do you need to set your life goal?

答案:To give my life a sense of direction.

解析:文章第二段第一句话可知“Setting personal goals can give your life a sense of direction.”

57. What should you consider when you set a family goal?

答案:The relationship with my parents and other family members.

解析:文章方框中的"Family—What kind of relationship关系do you want with your parents and other family members?”可知答案。

58. How can we achieve the main goal easily?

答案:Divide the main goal into small tasks.

解析:文章方框中的"To help make the process (过程) more manageable, divide your goals into smaller tasks.”可知答案。

59. What does the writer want to tell us?

答案:Why and how to set personal goals.

解析:文章主要从两个方面阐述,一个指定个人的目标的原因,和如何去指定个人目标

七、书面表达(15分)

下面是一家服衣店的广告,请你配上一段话帮助店员(shop assistant)宣传,60词左右。

 

  

Hualian Clothes Store

___________________________________________________________________

___________________________________________________________________

___________________________________________________________________

___________________________________________________________________

___________________________________________________________________

___________________________________________________________________

One Version:

Welcome to Hualian Clothes Store. We sell all our clothes at very good prices. Do you like this sweater? It's only $21 and it's very nice. These socks are only $3. This cap is only$8. These shorts are only $6. These pants are only $19. The shop assistants here are very friendly.Come to Hualian Clothes Store now!

解析:词汇适当丰富;句型要有所变化,但避免使用自己拿不准的短语或生僻用法;句子完整。语篇一般没有语法错误。字数要够。

    
【上一篇】
【下一篇】