当前位置:首页>>初中英语>>教师中心>>教学专题>>七年级上册>>My name's Gina.>>教学辅助>>同步测试

My name's Gina.

同步测试

 

人教版英语七年级上册第一单元试题

Unit 1 My name’s Gina.

120分,90分钟)

听力部分,共三个大题

一、听句子,选择你所听到的单词。(共5分,每小题1分)原创

(    ) 1A. Green                    BGrace                     CJenny

(    ) 2A. what                      Blast                         Cthat

(    ) 3A. his                         Bher                         Cmy

(    ) 4A. first                       Bfriend                     Cfamily

(    ) 5A. six                         Bfive                        Cseven

二、听句子,选择最恰当的答语。(共5分,每小题1分)原创

(    ) 6. A. Hi.                          B. Nice to meet you, too.                    C. What’s your name?

(    ) 7. A. Excuse me.                     B. Goodbye.                                      C. Hi, Helen.

(    ) 8. A. His name is Jack.      B. Her name is Mary.                          C. My name is Judy.

(    ) 9. A. My name’s Kevin.     B. It’s 888754.                                          C. Nice to meet you.

(    ) 10. A. Eric.                      B. Miller.                                                 C. Eric Miller.

三、根据对话内容及问题,选择正确答案。(共5分,每小题1)原创

(    ) 11. What’s the man’s first name?

A. Alan.                       B. Jackson.                          C. Cindy

(    ) 12. What’s the man’s family name?

A. Alan.                       B. Hill.                               C. Jackson.

(    ) 13. What’s the woman’s full name?

A. Cindy Hill.               B. Cindy.                             C. Hill

(    ) 14. What’s the man’s telephone number?

A. 755-4533.                B. 633-5657.                       C. 633-6557

(    ) 15. What’s the woman’s telephone number?

A. 754-4533.                B. 755-4533.                       C. 633-5657

听力部分答案

一、1-5 B C A AC二、6-10 B C A B B 三、11-15 ACABB

听力原文

一、听句子,选择你所听到的单词。

1. Grace is a nice girl.

2. That book is my book.

3. What’s his name?

4. His first name is Jack.

5. I have seven books.

二、听句子,选择最恰当的答语。

6. Nice to meet you.

7. Hello, Mike.

8. What’s his name?

9. What’s your telephone number?

10. I am Eric Miller. What’s my family name?

三、根据对话内容及问题,选择正确答案。

11-15

MHello!

W: Hi!

M: I’m Alan. Nice to meet you. What’s your name?

W: Nice to meet you, too. My name is Cindy.

M: My last name is Jackson. Can you tell me your family name?

W: Hill. I’m Cindy Hill.

M: Thank you. And what’s your telephone number?

W: It’s 755-4533. Can you tell me your number?

M: Of course. My phone number is 633-5657.

笔试部分,共七个大题

一、单项填空:(共10分,每小题1分)

从下面各题所给的ABCD四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

1. She is a girl. _______ name is Mary. 原创

A. His                          B. Her                   C. She                          D. He

答案:B

解析:考察形容词性物主代词Mary 为女孩名字。

2. Hello, I ____ Tom. _____ you Helen?            -- Yes, I am. 原创

A. am, Am             B. is, Are            C. am, Are                    D. am, Is

答案:C

解析:第一人称单数加be动词的am 形式,第二人称加be 动词的 are 形式

3. I have a big brother. __________ name is Paul.(2014年北京中考)

A. His                          B. Her                   C. Its                           D. Your

答案:A

解析: 形容词性物主代词,前文中提到 brother, 后文中Paul是男名

4. --_______.What’s your name?

--Eric Brown. 原创

A. Oh                          B. Hi                    C. Sorry                       D. Excuse me

答案:B

解析:Hi是打招呼的日常用语

5. -- ________ is your telephone number?   -- It’s 567-786. 原创

A. What                       B. How                 C. Which                      D. Who

答案:A

解析:考察特殊疑问词what的用法

6. The boy is Tom Robert White. _________ is his family name. 原创

A. Tom Robert                     B. Robert White     C. White                      D. Tom

答案:C

解析:英语中姓的位置在最后。

7. --How are you? 

--___________ 原创

A. Hello.                      B. Hi.                   C. How do you do?              D. Fine, thank you.

答案:D

解析:日常用语的习惯搭配

8. Mr. Anderson________ my teacher.原创

A. am                                 B. is                      C. are                           D. were

答案:B

解析:Mr. Anderson 是单数第三人称,be动词要用is

9. --What’s your ______ name?

--Angela Brown. 原创

A. first                         B. last                  C. family                      D. full

答案:D

解析:英语中full name 表示全名即姓加名。

10. --Mom and Dad , this is Tom .

-- ______________. 原创

A. Please sit here, Tom.                             B. Thank you, Tom.

C. Nice to meet you, Tom.                         D. I’m Mrs. Green.

答案:C

解析:问候的日常用语nice to meet you.

二、完形填空(共20分,每小题2分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选择最佳选项。

Lan and Fred are ___11___. They are both twelve years old, and they are in the same ___12___ in their school. Last Friday afternoon they had a ___13___ in class, and their teacher was very ___14___. He said to both of them, “Stay here after the lessons this afternoon, and ___15___ your names a thousand () times.” After the last lesson, all the other boys ___16___ home, but Lan and Fred stayed in the classroom with their ___17___ and began writing their names.

Then Fred began ___18___.

The teacher looked at him and said, “___19___ are you crying, Fred?”

“Because his name’s Lan May, and ___20___ name is Frederick Hollingsworth,” Fred said.

(   ) 11.A. sisters              B. girls                  C. brothers                   D. boys

(   ) 12.A. room                B. office                C. playground               D. class

(   ) 13.A. rest                   B. fight                 C. classmate                  D. friend

(   ) 14.A. happy               B. nice                  C. angry                       D. worried

(   ) 15.A. call                   B. write                 C. meet                        D. change

(   ) 16.A. went                 B. got                   C. left                          D. came

(   ) 17.A. brother             B. classmate           C. teacher                     D. father

(   ) 18.A. laughing           B. talking                     C. playing                    D. crying

(   ) 19.A. How                 B. Why                 C. When                       D. Where

(   ) 20.A. her                   B. your                 C. my                          D. his

11D

解析:后文中提到all the other boys ,通读全文后可知他们是同学而不是brothers

12D

解析:后文提到in class 他们在课上做了一件事,可知答案为class

13B

解析:后文提到老师非常……而且要他们课后留下教室写名字可知发生了一件不好的事情,have a fight 表示打架。

14C

解析:要他们课后留下教室写名字可知发生了一件不好的事情。 Be angry 表示非常生气。

15B

解析:后文提到 began writing their names

16A

解析:go home 表示回家

17C

解析:后文中teacher 再次出现说明当时老师也在

18D

解析:后文提到crying

19B

解析:答句为because 和一个原因,所以疑问词为why 询问原因

20C

解析:两个男孩,前文已经说了his name,此空就应该是my name 我自己的名字。

三、阅读下面三篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选择最佳选项。(共26分,每小题2分)

A

Red Star Foreign Language School

Harry Green

English Teacher

Add: 38 Chaoyang Street Beijing 100029

E-mail: chinlj@sohu.com

Tel: 010-6579-4231

 

Beijing Children Hospital

Zhang Jing

Doctor

Add: 56 Nanlishi Road Beijing 100045

E-mail: zhangjing@sina.com

Tel: 010-6802-8401

21. Harry is a/an _________, and Zhang Jing is a __________.

A. English teacher; doctor     B. doctor; doctor      C. Chinese teacher; doctor

答案:A

解析:原文直接提取信息即可 Harry Green English teacher, Zhang Jing doctor

22. If a child is ill, you may call Zhang Jing at __________.

A. 010-6579-4231       B. 100-029      C. 010-6802-8401

答案:C

解析:原文直接提取信息即可Zhang Jing Doctor Tel: 010-6802-8401

23. This kind of card mainly tells us one’s __________.

A. name and work      B. address          C. both A and B

答案:C

解析:全部都提到了B

I will never forget my first English class. It is very interesting. It’s the first class in the morning. The teacher goes into the classroom with a smile on his face. At the beginning, he makes a self-introduction(自我介绍). And he tells us that his English name is John. Then he asks all of us to think of English names for ourselves. We are very excited(兴奋的) to find a good name. Then he asks us to write our names down on a piece of paper. I think about my English name for a long time. Then I come up with(想出) a beautiful name ---Shirley. All the students write their names down and give the paper to the teacher. When the teacher calls “Shirley” to answer his question, three girls stand up at the same time.

 24. What do we do in the first English class?

A. Tell the teacher our Chinese names.   

B. Find English names for ourselves.

C. See an English film.      

D. Draw pictures.

答案:B

解析:原文Then he asks all of us to think of English names for ourselves所以答案为B为自己找到英文名。

25. What does our teacher do first?

A. He asks every student to make a self-introduction.

B. He introduces (介绍) himself to all of us.

C. He asks us many difficult questions

D. He tells us a story.

答案:B

解析:原文At the beginning, he makes a self-introduction(自我介绍).

26. What’s the English name of our English teacher?

A. Jack.                       B. Shirley.                    C. John.                       D. Tom.

答案:C

解析:原文And he tells us that his English name is John.

27. Where do we write down our English names?

A. On the blackboard.                         B. On the desk.

C. On our hands.                                D. On the paper.

答案:D

解析:原文Then he asks us to write our names down on a piece of paper.

28. Which of the following is TRUE?

A. The teacher gives every student an English name.

B. Our teacher is a young girl.

C. Three girls choose (选择) the name  “Shirley”.

D. The teacher calls our Chinese names in class.

答案:C

解析:原文When the teacher calls “Shirley” to answer his question, three girls stand up at the same time.

C

You have a first name to tell who you are. You have a last name to tell who your family is. But a long, long time ago, people didn't have last names. They had to invent last names because there were too many Charlies, too many Roberts, and too many Marys. People started to ask: Which Charlie?

So if a Charlie was a carpenter(木匠), he became Charlie Carpenter. If a Robert was a son of Peter, he became Robert Peterson. If a Mary lived near the woods, she became Mary Woods.

This is the way that some last names started long, long ago.

Do you know what your last name means?

29. You have a first name to tell__________ .

A. what job you do       B. that you are different from others

C. where you are from       D. which family you are from

答案:B

解析:You have a first name to tell who you are.你有一个名来告诉你是谁 B 答案意为你有一个名来告诉你和其他人不一样,含义相近

30. Your last name __________.

A. comes from the job you do

B. is also known as your family name

C. was given by your parents

D. is different from that of any other member in your family

答案:B

解析:You have a last name to tell who your family is. Last name 意思是姓,B 选项含义相近

31. Why did people start to invent last names a long time ago?

A. Because people wanted to have long names.

B. Because there was a need to use last names then.

C. Because people like to use the same last names.

D. Because all the people in a village belonged to one big family.

答案:B

解析:B 选项中的need 意思是需要,文中提到因为有太多的同样名字导致大家不能区分谁是谁了,因此这是一种需要有last names 来加以区分。

32. Which of the following last names came from a job?

A. Jack Hill.                               B. Jane Flower.

C. Mary Woods.                          D. David Hunter.

答案:D

解析:原文So if a Charlie was a carpenter(木匠), he became Charlie CarpenterHunter 是猎人,就是一种工作。

33. What was the first name of Kevin Johnson's forefather(祖先)?

A. Kevin.                     B. John.                C. Johnson.                  D. None of the three.

答案:B

解析:If a Robert was a son of Peter, he became Robert Peterson. 同理可推测B为正确答案

四、阅读下面短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出适当的选项补全短文。(共8分,每小题2分)

 

A. Sue is very angry at first, but in the end his father tells him why he called him “Sue”.

B. Sue finally respects his father.

C. His classmates and friends always make jokes about his name.

D. Sue’s father gives him the name

 

A boy named Sue

The American singer Johnny Cash had a famous song called “A Boy Named Sue”. The song tells the story of a young boy with the name “Sue”.___34____, but he leaves the family when Sue is young.

Sue has a very hard time as a child. ____35____He hates his name. He plans to find his father one day to ask him why he has this name.

One day Sue finally meets his father.___36___ He says that he knew he wouldn’t be able to look after his son. He gave him a girl’s name so that he would grow up to be strong. ___37__ At the end of the song, Sue says, “If I ever have a son, I think I’m going to name him … Bill or George! Anything but Sue! I still hate that name.

34. 答案:D

解析:后文提到当苏小的时候他离开了家,那么指的就不是苏,二三段提到苏的父亲因此此题答案应该是苏的父亲给他起的这个名字。

35. 答案:C

解析:前文提到当苏是孩子的时候,后文提到他讨厌他的名字。中间就应该是原因了,他的同学和朋友总拿他的名字开玩笑。

36. 答案:A

解析:第二段提到苏讨厌自己的名字,想问父亲起名的原因,本段说他终于见到了父亲了。A句的意思是起初苏是很生气,但后来父亲告诉他了原因,因此选A

37. 答案:B

解析:在听过父亲的解释后苏最后还是尊重了父亲。

五、阅读短文,根据其内容回答问题。(共10分,每小题2分)

Meeting people for the first time

When we meet people for the first time, we introduce ourselves. With English names, the given name (first name) comes first and the family name comes second. For example, Robert is a given name and Miller is the family name. If you are speaking to people, you might use a title (称呼) before their family name, such as Mr. Smith or Dr Green. The title always comes before the person’s family name, not after. Teachers are usually called “Mr.”, “Mrs.” or “Ms” and not “teacher”.

Some married women use the title “Mrs.” and their husband’s family name. For example, if a girl called Sarah Smith marries a man called Tim Brown, people might call her Mrs. Brown. Women who are not married sometimes use the title “Miss”. However, the title “Ms.” is becoming more common (普遍). This can be used by women who are married or single.

A Chinese girl called Bai Bingbing married an American man called Frank Black. At her wedding, her friend asked what they should call her, Ms. Bai, or Mrs. Black? Bingbing joked, “I guess you could call me Mrs. Gray!”

38. Does the given name come first when we introduce ourselves?

__________________________________________________________

答案:Yes.

解析:原文With English names, the given name (first name) comes first and the family name comes second. 注意首字母大写。

39. If a boy’s name is Jim Green, which is his family name?

__________________________________________________________

答案:Green.

解析:同上,同理可推断,后边的是family name. 注意首字母大写。

40. Where should we put the title when we are speaking to people?

__________________________________________________________

答案:We should put the title before the person’s family name.

解析:原文The title always comes before the person’s family name, not after. 注意语法和主语的变化。

41. Who use the title “Mrs.”?

__________________________________________________________

答案:Some married women use the title “Mrs.”

解析:原文Some married women use the title “Mrs.”

42. Why is Ms. becoming more common?

___________________________________________________________

答案:Because it can be used by women who are married or single.

解析:原文This can be used by women who are married or single.注意why 提问用because回答。

六、完成句子。(共10分,每小题2分)原创

43. 他叫什么名字?

_________________ name?

答案:What’s his

解析:注意首字母大写,形容词性物主代词。

44. 我是吉娜,见到你很高兴。

I am Gina. Nice ________________ you.

答案:to meet

解析:nice to meet you 打招呼常用语

45. 请看黑板。

Please __________________ the picture.

答案:look at

解析:look at 表示看向某物。注意 at 不能省略

46. Jack的姓是Green.

Jack’s ____________________ is Green.

答案:last name/ family name

解析:两种表达都可以

47.玛丽的电话号码是多少。

____________Mary’s _____________________________?

答案:What’s ___ telephone number

解析:注意首字母大写,询问电话号码用疑问词what

七、文段表达(21分)

根据中文提示和英文内容,写出意思连贯、符合逻辑、不少于40字的短文。

学校最近开展了很多课外活动,你想成为Reading Club(阅读俱乐部)的会员吗?请按要求完成下面的题目。

A. 下面是你加入Reading Club 时需要填写的会员卡。请将自己的情况填入此卡中。(5分)

Reading Club

Full name:

First name:

Family name:

Age:

 

B. 请用所学句型将卡中信息告诉给Reading Club的负责人,并简单阐述加入俱乐部的原因。(16分)

___________________________________________________________________________

提示词: like read want join telephone number

 

答案:

Possible version:

Reading Club

Full name:      Jenny Zhang

First name:      Jenny    ____

Family name:     Zhang   _____

Age:            11______

I am Jenny Zhang. My first name is Jenny and Zhang is my family name. I am 11 years old. I like reading very much. And I really want to join the reading club. My telephone number is 8763432. Call me any time!

解析:信息表达要完整,词汇适当丰富;句型适当有所变化,但避免使用自己拿不准的短语或生僻用法;句子完整。语篇一般没有语法错误。字数要够。

    
【上一篇】
【下一篇】