当前位置:首页>>初中英语>>教师中心>>教学专题>>七年级上册>>Is this your pencil?>>教学辅助>>同步测试

Is this your pencil?

同步测试

 

一、选择填空。(共15分,每小题1分)

   1. Thanks       your help.

A. for           B. at            C. in             D. of

答案:A

解析:Thanks for sth. 意为……而感谢你

   2. This is       dictionary. It’s very useful.

A. I             B. me           C. my           D. mine

答案:C

解析:my是形容词性物主代词,后面加名词。

   3. This is _______ eraser and that’s _______ nice ring.

Aa, a         Ban, an        Ca, an         Dan, a

答案:D

解析:eraser以元音打头,加an表示单数。

   4. How do you spell pen, please? _______.

AThis is a pen   BIt’s a pen     CP—E—N   DYes. P—E—N

答案:C

解析:此句询问pen该如何拼写,回答以How开始的特殊疑问句,应直接回答。

   5. Is that your watch? _______.

A. Yes, I am       B. No, I’m not    C. Yes, that is      D. No, it isn’t

答案:D

解析:回答含有指示代词Is that...?的简略方式是Yes, it is. / No, it isn’t.

   6. --- Is this your pencil box, Cindy?

--- No, it’s      .

A. his            B. mine          C. her           D. your

答案:A

解析:此题中的his是名词性物主代词,相当于his pencil box

   7. Please e-mail Mr. Li ________ 9543526.

A. in             B. of            C. on          D. at

答案:D

解析:e-mail sb. at...意为给某人发邮件……”

   8. --- Are those her family photos?

--- Yes,      .

A. they are        B. they’re        C. those are      D. these are

答案:A

解析:回答含有指示代词Are these/ those...?的简略方式是Yes, they are. / No, they aren’t.

   9. I want to go to the library. I must ______ my ID card.

A. find           B. to find        C. finding        D. finds

答案:A

解析:must是情态动词,后面动词用原形。

   10.      , Sara. Is this your pencil?

AI’m sorry       BExcuse me   CThank you    DHave a good day

答案:B

解析:Excuse me意为劳驾,请原谅,打扰别人时使用。I’m sorry意为对不起,一般在做错事时使用。

   11. Jim is his ________ name. People often call him Jim.

Alast         Bfirst         Cfamily        Dclass

答案:B

解析:Jim是常见的男孩名字,是first name。答案为B

   12. _______ are these in English? Balls.

A. Who             B. How            C. What          D. When

答案:C

解析:对物品提问,用特殊疑问词What

   13. --- Are these his green pen?

--- No, they are      .                               

A. my brother       B. mine brother       C. my brother’s      D. mine brother’s

答案:C

解析:我的兄弟表达是my brother,表示所有格关系用’s结构,故选择C

   14. This is your father. What ______ this man in the photo?

Afor             Babout            Cin             Dof

答案:B

解析:What about...? 意为“……怎么样?

   15. ---Your purple schoolbag is very nice.

---__________.

A. That’s all right.                

B. Here you are

C. You’re welcome.               

D. Thank you very much.

答案:D

解析:情景交际,对别人的夸奖要致谢。

二、完形填空。(共10分,每小题1分)

Hello, everybody! Nice to see you here. My name is Jack Miller. You see, my   16  name is Miller. Jack is my first name. You can   17 me Jack if you like. I come from America. Now I’m visiting China with my   18 members.

This is the room of Beijing Hotel. I live in the room with   19 parents and sister Grace. This is my bag. It’s blue. I get a lot of things here.   20 in my bag. What’s in the bag? This is a   21 of Beijing. We can find the places easily with it. Here’s a notebook. I often write some journals in it. I also   22 some CDs. I like listening to them very much. They’re my favorite. Oh, is this Grace’s watch? I think it’s   23 . She put it in my bag. And these are   24 photos of my family.

By the way, I lost my passport(护照) yesterday. So I asked the police for   25 . They found it. Now I must look after my passport well. I think we can have a good trip here.

   16. A. first          B. last            C. given          D. one

   17. A. call           B. say            C. have        D. ask

   18. A. group         B. school         C. class          D. family

   19. A. I             B. me            C. my            D. mine

   20. A. It’s           B. That’s          C. These are       D. They’re

   21. A. picture        B.card            C. map          D. dictionary

   22. A. see           B. have           C. spell        D. thank

   23. A. hers          B. mine           C. his    D. yours

   24. A. any           B. some           C.little        D. few

   25. A. photo          B. money         C. help       D. card

16. B

解析:Miller ,表达是last name,答案选 B

17.A

解析:这句话的意思是你可以叫我Jack答案选 A

18. D

解析:从下文Jack和父母和妹妹住在宾馆可以推测出答案。答案选 D

19. C

解析:my是形容词性物主代词,后面可以加parents,答案选 C

20. D

解析:They’re指代上一句中a lot of things,答案选 D

21. C

解析:通过下一句话我们可以用它轻松的找到很多地方,推测答案选 C

22. B

解析:CD是归小主人Jack所有的,答案选 B

23.A

解析:hers是名词性物主代词,指代Grace’s watch,答案选 A

24. B

解析:photos是可数名词复数形式,肯定句用some修饰,答案选 B

25.C

解析:这句话的意思是我想警察求助ask for help搭配,答案选C

三、阅读理解。(共20分,每小题2分)

       

 

 

    26. Here are _______ notices in the passage.

A. two          B. three           C. four            D. five

答案:C

解析:根据图片中启事的数量,可知C为正确答案。

    27. You lost your keys, you can _______.

call 32027175           B. e-mail maryg2@gfimail.com

C. call 3150429            D. call 8817237

答案:B

解析:根据左侧上面的启事,可知B为正确答案。

    28. David lost _______.

A. a set of keys        B. a cat          C. a turtle     D. a toy bear

答案:A

解析:根据左侧下面的启事可知A为正确答案。

    29. _______found a turtle.

A. Mary          B. Dusty        C. David          D. Pearl

答案:D.

解析:根据右侧下面的启事可知C为正确答案。

    30. We can see the notices _________.

in a classroom              B. at Room 401

C. at lost and found            D. in the library

答案:C

解析:推测可能会看到这些启事的地方。

B

Every school has notice boards. Lets see what is on the notice board of an American school.  

                                             

    31.You can know the school work from _______ notice.

A. Lost      B. Report Card       C. Notice        D. After-school Program

答案:B

解析:根据右上角告示可以判定B为正确答案。

    32. Parents meeting is on _______.

A. June 11      B. June 12          C. June 15         D. June 22

答案:D

解析:根据左侧下面的Notice可知道D为正确答案。

    33. The after-school activities start at _______.

A. 7:00 p.m.         B. 3:30 p.m.         C. 4:30 p.m.     D. 6:00 p.m.

答案:C

解析:根据After-school Program启事可知C为正确答案。

    34. The underlined word “beyond” may mean _______.

A. 落后          B. 接近        C. 达到          D. 超过

答案:D.

解析:根据L1L2的描述推断L3的意思,并推断出词义是D

    35. Which sentence is true? _________.

A. Parents can find how their kids school work are from After-school Program

B. From Notice, students can know when the math test is

C. Students can do homework at 5:00

D. We can call 524-9752 to find Linda

答案:B

解析:依次锁定每个选项在文章中的位置,对比信息,判断正误,选定答案为B

四、词汇。(10分,每小题1)

A.根据句意及首字母提示补全所缺单词。(共5分,每小题1分)

36. --Thank you very much! --You're w______

答案: welcome

解析:You’re welcome. 意为不客气

37. Is that Jimmy’s c______ game?

答案: computer

解析:computer game意为电脑游戏

38. That girl is my friend Mary. H______ dog is Lucky.

答案: Her

解析:her是形容词性物主代词,后面加名词dog

39. E______ me, is this woman your aunt?

答案: Excuse

解析:Excuse me意为劳驾,请原谅”。

40. The students are reading a Chinese-English d______.

答案: dictionary

解析:Chinese-English dictionary意为汉英词典

B.用划线部分的反义词或对应词填空。(共5分,每小题1分)

41. My cousin’s name is Nina Green. Nina is her first name. Green is her ________ name.

答案:last

解析:英语名字中,first name意为last name意为

42. --- Nice to see you, Mike!

--- Nice to _______ you, Wendy!

答案:meet

解析:两句话都有很高兴见到你的意思。

43. My brother Jill is five years old. He always asks mother, “What’s ______? And what’s that?”

答案:this

解析:弟弟经常问的问题是:这是什么?那是什么?

44. I _______ my pen. But David help me find it.

答案:lost

解析:我丢失了钢笔,但是David帮我找到了

45. --- Are those rulers ________, Edward?

--- No, they’re not my rulers.

答案:yours

解析:yours是名词性物主代词,此句中相当于your rulers

五、按要求改写下列句子。每空一词。(共10分,每空1分)

46This is an English book. (对划线部分提问)

_________ this?

答案:What’s

解析:What’s What is的缩写形式,注意首字母大写。

47. ---Is that a schoolbag? (做否定回答)

---No, _________ _________.

答案:it isn’t

解析:回答含有指示代词的一般疑问句Is this/ that...?时,简略回答是Yes, it is./ No, it isn’t

48. This is my brown pencil box. (改为复数形式)

_____ ______ _______brown pencil _______.

答案:These are our boxes

解析:注意改写指示代词、be动词的复数形式和名词变复数的规则。

49. These are my books. (改为同义句)

These books are _________.

答案:mine

解析:mine是名词性物主代词,此句中相当于my books

50. That is her notebook. (改为一般疑问句)

_______ _______ her notebook?

答案:Is that

解析:将Be动词提到句首改写成一般疑问句,注意首字母大写。

六、短文填空。(共10分,每小题1分)

根据短文内容及图片提示完成下面的短文。

 

 

My name is Kelly. I’m a Chinese girl. Look! This is our c     (51) . It’s very big and clean. After class, the boys and g     (52) are talking happily. 

But what are the school things on the floor? They a     (53) some books, two erasers and a ruler. There is Kate’s n     (54) on the math book. So it must be hers. And Peter also write h     (55) name on the blue notebook. It is his. Lucy is happy to find her r     (56) . I think one of eraser is Tony’s. So I ask him, “Tony, is that your eraser?” “Oh, yes, it’s m     (57) .” Then, Tony take away his eraser. W     (58) about the other eraser and the orange notebook? Are these Lily’s? I want to a     (59) my friend Henry for help. I think we can f     (60) the owners.

答案: classroom, girls, are, name, his, ruler, mine, What, ask, find

解析:根据所提示的首字母,填写单词;根据上下文的意义选择合适的词汇如第51题,54题,56题;根据上下文语境判断,如第52题,53题,55题,57题,60题;词组所搭配的介词或副词也是选择时的根据之一,如第58题,59题。

七、书面表达。(共10分)

Mary丢失了的一支蓝色的铅笔,Tina 捡到的了一块黄色的手表,请你为其中一个人写一则寻物启事或失物招领启事。40词左右。

One Version:

Lost:

I lost my blue pen. I must find it.          

My name is Mary. Please call me at 569834.

Or e-mail me at marygz@gmail.com. Thank you very much.

解析:把握写寻物启事或失物招领启事的格式和句型。词汇适当丰富;句型要有所变化,但避免使用自己拿不准的短语或生僻用法;句子完整。语篇一般没有语法错误。字数要够。

    
【上一篇】
【下一篇】