当前位置:首页>>初中英语>>教师中心>>教学专题>>七年级下册>>What time do you go to school?>>教学辅助>>同步检测

What time do you go to school?

同步检测

    一、单项选择(15分)

  21Tom wants ________ to you. Are you free?

Ato tell       Btells         Cto talk        Dtalks

答案解析:Cwant后接不定式to dotalk to sb. 表示同某人谈话

 22Here ________.

Ais some in formations           Bare some in formations

Care some information           Dis some information

答案解析:Dinformation是不可数名词。here位于句首时, 要用倒装句)

 23Can you paint? ________.

AYes, a little BYes, little      CNo, a little    DNo, little

答案解析:Aa little表示少量、稍许

 24Please call me ________ 8989766.

Ain         Bat             Cabout        Dwith

答案解析:B(拨打电话号码可用介词at

 25________ like to go swimming ________ summer.

AChildren, on           BChildren, in

CA child, on            DA child, in

答案解析: Bchildren是复数, 表示季节用介词in

 26Miss Read is good ________ musicShe can be good ________ children in the music club.

Aat, at      Bwith, with    Cat, with Dwith, at

答案解析: Cbe good at sth. 擅长于某事, be good with sb. 善于与某人相处)

 27The young ________ plays the ________ very well.

Apianist, piano                  Bpiano, pianist

Cpianist, pianist                Dpiano, piano

答案解析Apianist钢琴家, piano钢琴

 28What can you do, Lin Tao? ________.

AI like sports             BI want to join the music club

CI am well               DI can do Chinese Kung Fu

答案解析:D(答语表示我会中国功夫

 29Hi, can I help you? ________.

AYes, please   BNo, I can’t    CYes, I can     DYou are welcome

答案解析:ACan I help you? 常用于商店或旅馆的服务员询问顾客是否需要服务)

 30________ you can ________ our school concert.

AMaybe, in                    BMaybe, be in

CMay be, in                    DMay be, be in

答案解析:Bmaybe副词, “或许的意思)

 31We want two good ________ our rock band.

Amusic for    Bmusician in    Cmusic in      Dmusicians for

答案解析:Dmusician名词, “音乐家

 32Little Tom can draw ________.His drawings are very ________.

Agood, well   Bwell, good     Cgood, good    Dwell, well

答案解析:Bwell副词, good是形容词)

 33Can he ________ it in English?

Aspeak       Bspeaks        Csay          D, talk

答案解析:Csay表示说的具体内容)

 34Can you help me ________ my English?

Awith        Bof           Clearning      Dabout

答案解析:Ahelp sb. with sth. 帮助某人做某事)

 35. Bob can play ________ tennis but can’t play ________ violin.

Athe, the      B×, ×        Cthe, ×      D× , the

答案解析:D(表示球类运动名词前不用冠词, 表示乐器名词前用定冠词the

二、完型填空(8分)

Mike and Ann are   36   They live in a large house. The house is   37   the foot of a mountain big hill. Near the mountain   38   a lake.

There are four people in the family: Mike, Ann, their father and their mother. Their father is a farmer. He   39 a farm not far from their house. Their mother is at home. She is a housewife (家庭主妇). Mike and Ann go to school every day. They are   40   , but they are   41   . Mike is in Grade 2. Ann is in Grade 1.

Mike likes sports. He likes swimming and playing football. After school he often plays football   42 his classmates. Ann is a good girl. After school, she often goes home to help her mother   43   the housework.

    36Abrothers and sisters       Bbrother and sister

Ca brother and sister       Da brother and a sister

    37Aat         Bin          Cunder          Don

    38Ahas       Bhave         Cis there        Dthere is

    39Aare working              Bis working

Cworks on                Dworks at

    40Aat the same school        Bat the same schools

Cin the same school        Din the same schools

    41Ain different grades        Bin a different grade

Cat different grades        Dat a different grade

    42Aand        Bwith        Cbut       Dor

    43Adoing      Bdoes        Cwith      Din

答案解析:

36Bbrother and sister弟妹关系)

37Aat the foot of……脚下)

38D(表示存在)

39Cworks on a farm在农场工作)

40Cin the same school在同一所学校)

41Ain different grades在不同的年级)

42Bwith his classmates和他的同班同学一起)

43Chelp…with………方面帮助……

三、阅读理解(42分)

                                                                                A

Zhang Peng is a good student. On weekdays, he gets up at six in the morning. He has breakfast at home. Then he reads English from 6:30 to 7:00. He goes to school at seven. He has four classes in the morning. He has lunch at school. But on Sundays, he has lunch at home with his family. He has 3 classes in the afternoon. He leaves school at 5:00. He often has dinner at home. In the evening, he sometimes (有时) watches TV. Sometimes he does his homework. He goes to bed at ten o’clock every day.

(   ) 44. When does Zhang Peng get up on weekdays ?

A. At five forty        B. At six      C. At six thirty         D.At seven

(   ) 45. What does he do from 6:30 to 700

A. He has breakfast        B. He goes to school

C.He reads English        D. He goes home

(   ) 46. Where does he have lunch on Sundays ?

A. At home       B. At school      C. In a store        D. At his grandparents’ home

(   ) 47. Does he sometimes watch TV in the evening ?

A. No, he doesn’t      B. No, he can’t        C.Yes, he does       D. I don’t know

(   ) 48. What time does he go to bed ?

A. At 6:30 p.m.     B. At 700 p.m.     C. At 5:00 p.m.      D. At 10:00 p.m.

(   ) 49. Is Zhang Peng a good student ?

A. Yes, he is        B. No, he isn’t        C. Yes, he does        D. No, he can’t

答案解析:

44.B,由文章中“On weekdays, he gets up at six in the morning.”得知。

45.C,由文章中“Then he reads English from 6:30 to 7:00.”得知。

46.A,由文章中“But on Sundays, he has lunch at home with his family.”得知。

47.C,由文章中“In the evening, he sometimes (有时) watches TV.”得知。

48. D,由文章中“He goes to bed at ten o’clock every day.”得知。

49.A,由全文大意可知。

                                                                                B

My name is Dennis. I’m a worker(工人) of a big store. I don’t work in the morning. I work at night. Every morning I come home at around 6:30. I have breakfast at 7:00. After breakfast I go to bed. I get up at around 2:30. I have lunch at 2:45 and dinner at 7:40. Then I go to work at 8:30. My work starts at 9:00. I look after(照看) the store every night. I like my work very much.

   50. When does Dennis get up?

A. At 6:15 in the morning.     B. At 6:30 in the morning. C. At 2:30 in the afternoon.

   51. Where does Dennis work?

A. In a school.         B. In a store.     C. In a factory(工厂).

   52. When does Dennis work?

A. In the morning.      B. At night.      C. In the afternoon.

   53. What time does Dennis start his work?

A. At 8:30 in the morning.     B. At 2:30 in the afternoon.     C. At 9:00 at night.

  54.When does he go to bed?

A. After breakfast.          B. After lunch.         C. After dinner.

答案解析:

50.C,由文章中“I get up at around 2:30.”得知。

51.B,由文章中“I’m a worker(工人) of a big store.”得知。

52.B,由文章中“I work at night.”得知。

53.C,由文章中“My work starts at 9:00.”得知。

54.A,由文章中“After breakfast I go to bed.”得知。

                                                                            C

Mr and Mrs Jones live(居住) in Paris. Mr Jones takes a bus to the bank(银行) every day. He is a clerk. He often goes out in the morning and comes back in the evening. Mrs Jones works in a school. She usually goes to work at eight in the morning and gets home at about five thirty in the afternoon. So they have no time to look after their little son, Jerry. Who looks after Jerry? His aunt, Mary. She is Mr Jones’ sister.

阅读短文后,根据文中信息回答下列问题。(10分)

55. Where do the Jones live?        _________________________________

56. What’s Mr Jones’s job? _________________________________

57. What time does Mrs Jones come home?           _________________________________

58. How many kids do they have? _________________________________

59. Who looks after Jerry?________________________________

答案解析:

55. They live in Paris.

56. He is a bank clerk.

57. She comes home at about five-thirty in the afternoon .

58. They have only one kid.

59. Jerry’s aunt, Mary.

                                                                                D

从所给的7个选项中选出5个完成下列对话。

A: Good morning!   60   ?

B: Yes, I want to join the chess club.

A: Good,   61   ?

B: David.

A:    62   ?

B: I’m twelve.

A:    63   ?

B: My telephone number is 435—201.

A:    64   ?

B: Yes, a little.

A: Here is a card, please fill it out.

B: Thank you.

A: You’re welcome.

AWhat’s your name

BHow can we contact you

CCan you play chess

DI can play chess

EHow old are you

FWhat can you do

GCan I help you

 

答案解析: G A E BC

四、句型转换(5分)

1. She plays the piano at around 7:30. (对划线部分提问)

________ ________ _______ she ______ the piano ?

2. She likes to get up early. (改为否定句)

She _______ ______ to get up early.

3. I do my homework at seven p.m. (改为否定句)

I ________ ________ my homework at seven p.m.

4. We have lots of homework on weekends. (改为同义句)

We have _______ _________ ________ homework on weekends.

5. I go to school at seven thirty. (改为同义句)

I go to school at ________ _______ _________.

答案解析:

1. What time does, play

2. doesn’t like

3. don’t do

4. a lot of

5. half past seven

五、书面表达(10分)

My School day为题写一篇短文,描述一下自己一天的生活和学习情况。要求:中心明确、语句通顺。60词左右。

My School day

I get up at six in the morning. Then I wash my face and brush my teeth. I have breakfast at six-thirty, and then I go to school. I get to school at about seven forty. Classes begin at eight. I have eight classes every day. At 12:15 I have lunch at school.

School is over at a bout five thirty in the afternoon.

I have dinner at around seven. After dinner I do my homework. At nine, I take a shower and go to bed.

    
【上一篇】
【下一篇】